pszichológia

2021.10.12. 07:00

Fókuszban a fiatalok, lelki egészségüket támogatják

Október 10-e a mentális egészség világnapja, ennek apropóján szervezte meg immár harmincadik alkalommal a szekszárdi Metálhigiénés Műhely és a Tolna Megyei Balassa János Kórház Pszichiátriai Osztálya a Pszichológiai Kultúra Hete rendezvénysorozatot.

Farkas Eszter

Fotó: Mártonfai Dénes

A Pszichológiai Kultúra Hete kapcsán Pócs Margit, a Mentálhigiénés Műhely elnöke elmondta, olyan témákkal készültek, amik a fiatalok lelki egészségének támogatására fektetnek nagy hangsúlyt. A koronavírusos időszak minden korosztály számára megterhelő volt, azonban a legrosszabb helyzetben a fiatalok vannak, mivel nem rendelkeznek megfelelő megküzdési stratégiával, míg a felnőttek ezzel szemben már igen. A családok életében hatalmas változások álltak be a világjárvány megjelenése óta. Ezek a változások, pedig nagyon sok problémát generáltak, aminek hatására az emberek mentális egészsége sérült. A rendezvénysorozat célja ezekre a gondokra felhívni a figyelmet, és útmutatást adni a problémás helyzetek megoldására.

A rendezvénysorozat első eseményeként a Babits Mihály Művelődési Központ emeletén nyílt kiállítás tegnap délután a kórház pszichiátriai betegeinek munkáiból. Dr. Kertész Ágnes pszichiáter, osztályvezető főorvos nyitotta meg a tárlatot, az eseményen közreműködött Tóth István (gitár).

A megnyitót követően a családok életében bekövetkezett változásokról tartott előadást Sörös Ildikó, klinikai szakpszichológus.

A hét folyamán előadást fog tartani Tolácziné Varga Zsuzsa a Humán Szolgáltató Központ igazgatója, Szabó Alíz a Humán Szolgáltató Központ szakmai vezetője, Kitanincs Márk klinikai szakpszichológus, Bara-Kádár Katalin pályaválasztási tanácsadó, Dr. Kertész Ágnes pszichiáter, osztályvezető főorvos, Horváth Erika pedagógiai tanácsadó, valamint Bodony István játékmester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában