melegednek a radiátorok

2021.10.06. 17:30

Megérkezett a lehűlés, bekapcsolták a távfűtést Szekszárdon

Szepesi László

20190917 Debrecen Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Fűtésszezon kezdete.

Forrás: MW

Fotó: Molnár Péter

Már csak emlék a nyár, mikor klímával kellett hűteni a lakásokat, intézményeket, s már a múlt héten többen jelezték a a szekszárdi fűtőműnél, jó lenne, ha melegítenének a radiátorok. Hétfőn pedig a meteorológia is komoly lehűlést, zord időt jelzett, ezért az egész városban beindították a távfűtést.

Csukle Tibor, a Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, ennek, amellett, hogy javítja a lakásokban a hőérzetet, próbafűtés jellege is van. Most mutatkoznak meg a nyáron végzett radiátorcserék utáni esetleges hibák, vagy az állás miatt leragadt szelepek, s ezeket még az igazi hidegek beköszönte előtt kijavíthatják. Egyébként arra kérik a lakókat, s az intézményekben dolgozókat, hogy nyissák ki teljesen a radiátorok szelepét, hogy a fűtőrendszer légtelenítődjön.

Régebben nyáron jelentős korszerűsítéseket végeztek a csőhálózaton, idén viszont a korábbinak többszörösére nőtt szén-dioxid-kvóta elvitte a fejlesztési forrást, így csak rövidebb szakaszokon végeztek csőcserét. Nem tudtak megcsinálni a tervezett kéménycserét, s elmaradt a kazánoknál a hőhasznosítók beépítése is. A szükséges karbantartást, s a nyomáspróbákat elvégezték, s a távfűtés működik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában