építkezés

2021.10.26. 13:10

Nagyszabású lakópark építése kezdődött

Jelentős méretű új lakásállománnyal bővül Szekszárd ingatlanállománya: lakópark építés indult el ugyanis a napokban a város déli részén, két ütemben, hat új épülettel, összesen 120 lakással. Az első tulajdonosok az ígéretek szerint legkésőbb 2022 végéig beköltözhetnek majd az új otthonokba.

Gazsó Rita

Fotó: Makovics Kornél

− Nagy jelentőséggel bír a város életében, hogy a beruházás elindult, ez meghatározza majd a déli városrész arculatát – hangsúlyozta Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere a Városkapu Lakópark projektbemutató tájékoztatóján ma.

Dr. Gábor Ferenc jegyző arról beszélt, hogy Szekszárd önkormányzata számára mindig is fontos volt, hogy minden beruházó, befektető megtalálja itt a számítását. Ez a fejlesztés ennek jó példája – jelezte, hozzátéve, a város több kérést is megfogalmazott a beruházó felé, így például, hogy ne csak a lakóparkba költözők életminősége javuljon, hanem a környéken élők komfortérzete is. Ezek között út- és járdafejlesztés, illetve minőségi zöldfelület, játszótér, parkolóhelyek kialakítása is szerepelt, amelyek mind megvalósulnak a fejlesztés folyamán.

Mint kiderült, a Városkapu Lakópark hat lakóépülete összesen 120 lakásnak ad majd otthont, amely két ütemben készül el. Az első három épületben 57 lakást alakítanak ki, amit a jövő év végén szeretnének átadni leendő tulajdonosaiknak. A második ütem 2023 végéig zárulna le – mondta az eseményen a beruházó, Tóth Gergely, a TG Real Estate Kft. ügyvezetője. A munkák részeként mintegy 100 millió forint értékben épülnek ki és újulnak meg a környéken közművek, parkolóhelyek, gyalogátkelő és közvilágítás.

− Az építkezésnek helyet adó telek vásárlása előtt tartottunk egy piackutatást, amelyből kiderült, hogy Szekszárdon nagyon alacsony a kiadott építési engedélyek száma, viszont valós kereslet van a helyi és környékbeli lakosok részéről új ingatlan vásárlásra − mondta Tóth Gergely. A lakóparkot családbarát módon tervezték, hiszen leendő tulajdonosai várhatóan főként fiatal családok lesznek. Így adva lesz a jelentős zöldfelülettel bíró, gyermekek számára biztonságos környezet, ráadásul az objektum közlekedés szempontjából is jó helyen épül.

Mint a helyszíni bejárás során láthattuk, a jó idő miatt már megkezdődhetett az építkezés, javában folyik az első ütem házainak alapozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában