videóüzenet

2021.11.05. 17:09

A tamási fürdő mielőbbi helyreállításán és bővítésén dolgoznak

A Tamási Termálfürdő mielőbbi helyreállításán leszünk – mondta videóüzenetben Süli János.

TEOL

Forrás: Facebook

A Paks II. projektért felelős miniszter – aki szerdán maga is a helyszínen járt – péntek délután közzétett Facebook üzenetében együttérzését fejezte ki a tűzeset kapcsán. Mint azt mondta, Tamási és a régió életében komoly szerepe van a fürdőnek, melynek bővítéséről egy ideje már tárgyalásokat folytattak.

Hozzáfűzte, a bővítést a tűzeset egy időre meghiúsította, de azon fognak dolgozni, hogy a helyreállítás mielőbb megtörténjen. Arról is szólt, hogy a fürdő dolgozóinak igyekeznek munkát biztosítani.

A tárca nélküli miniszter köszönetet mondott a tűzoltók áldozatos munkájáért, mellyel megakadályozták, hogy még nagyobb kár keletkezzen.

A mielőbbi kárfelmérés után terveket kell készíteni és azon leszünk, hogy ne csak a károsodott épületszárny újuljon meg, de a fejlesztési tervek is valóra váljanak – zárt videóüzenetét Süli János.

Mint arról beszámoltunk, az első egységek hétfő délután négy óra nyolc perckor kapták a riasztást: tűz alakult ki a Hársfa utcában található Tamási Fürdőben. A helyszínre hat gépjárműfecskendő tűzoltóautó, két magasból mentő és közel negyven tűzoltó érkezett. Tamásiból az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, Bonyhádról, Dombóvárról és Siófokról hivatásos egységek vettek részt a beavatkozásban. A tűzesetben szerencsére senki sem sérült meg, ám az épületben több millió forint kár keletkezett.

 

Borítóképünkön: Süli János miniszter szerdán kereste fel a tűzesetben károsodott termálfürdőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában