Élelmiszerbank

2021.11.19. 18:10

Adományt gyűjtenek a rászorulók számára

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2021-ben is megszervezi Karácsonyi Adománygyűjtését rászorulók számára. Az akció célja, hogy minél több nélkülöző asztalára kerülhessen étel az ünnepek során.

Farkas Eszter

Fotó: Makovics Kornél

November 19. és 21. között, péntektől vasárnapig országszerte 160 település 315 áruházában 6500 önkéntes várja a lakosság élelmiszer adományait. Az akcióban az Aldi, az Auchan, a Metro és a Tesco üzletláncok biztosítják a helyszínt 315 ponton.

Az áruházakban kijelölt gyűjtőpontokon az Élelmiszerbank önkéntesei várják az adományokat, elsősorban alapvető tartós élelmiszereket – mint például: cukor, olaj, tészta, konzerv, édességek, bébi ételek. A Tesco a vásárlói által a három nap során adományozott termékek értékének 20%-ával megegyező pénzbeli adományt is nyújt az Élelmiszerbanknak, amellyel az Egyesület az alapműködését, az élelmiszermentést finanszírozza, hogy egész évben több élelmiszer juthasson el így a nélkülözőkhöz.

Az élelmiszerek gyűjtését és nélkülözőkhöz juttatását az egyesület közel 300 karitatív partnerszervezet közreműködésével, 6500 önkéntes részvételével valósítja meg. Az összegyűjtött adományokat a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családokhoz juttatják el. A vásárlók évről-évre bizonyítják, fontos számukra a rászorulók támogatása, és ha csak egy üveg lekvárral vagy egy-egy tábla csokival is, de igyekeznek szebbé tenni a nehéz helyzetben élők karácsonyát.

Az elmúlt években rendre 250-280 tonna élelmiszeradományt adtak össze a háromnapos megmozdulás alkalmával.

Borítóképünk: Elsősorban tartós élelmiszereket várnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában