Jegyzői tájékoztató

2021.11.19. 17:30

Könnyen érthetően a közgyűlés napirendjeiről

Egy régi régi szokást felelevenítve tartott sajtótájékoztatót tegnap a szekszárdi városházán dr. Gábor Ferenc. A jegyző a közgyűlés novemberi rendes ülésének napirendjeiről beszélt – a laikusok számára is könnyen érthetően.

Szepesi László

2021.11.19 Szekszárd, A szekszárdi jegyző Dr. Gábor Ferenc sajtótájékoztatót tartott a városházán. Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A tervezett közel harminc téma közül kiemelte a közmeghallgatás időpontjának eldöntését. Erre a javaslat szerint a decemberi rendes közgyűlés után, december 16-án délután 5-kor kerülhet sor.

Egy másik pontja a napirendnek a hitelfelvételekről szól. Minden gazdasági társaságnak és az önkormányzatnak is fontos, hogy folyamatosan fizetőképes legyen. Ezért folyószámla-hitel felvételéről kell dönteni, amely az impulzusszerűen érkező bevételek közötti időben is biztosítja a likviditást.

Tárgyal a közgyűlés arról is, hogy a Szekszárd büszkesége, Szekszárd sportolója, Szekszárd edzője díjazottjainak jutalmazására, a mecénásgondozók támogatására a költségvetésből forrást biztosítsanak. A polgármester javaslata szerint mindegyik célra biztosítsanak 3,5 millió forintot.

Zárt ülésen dönt majd a testület arról, hogy ki kapja meg a januárban a jövő évi Mészöly emlékplakettet, s a korábbi díj kétszeresét, 500 ezer forintot. Tárgyalnak a képviselők a megváltozott munkaképességű szekszárdi állampolgárokat foglalkoztató KT-DINAMIC Szolgáltató és Kereskedelmi Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság támogatásának növeléséről is.

A közgyűlés előző ülésén lemondott a sportközpontot felügyelő bizottság, ezért kell választani új tagokat. Döntés született arról is, hogy valamennyi gazdasági társaság felügyelő bizottságánál a tagok számát és személyét felülvizsgálják. Jelenleg folynak az egyeztetések, s ha ez konszenzussal zárul, ebben az ügyben is dönthet a közgyűlés.

Szerepel az ülés napirendjén egy tájékoztató is. Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondja majd, hogy a pandémia negyedik hulláma milyen változtatásra kényszeríti őket, várhatóan melyek lesznek azok a programok, amelyeket el kell halasztani.

Ülésezett az OKSI

A pénzről esettel legtöbbször szó a Szekszárdi Közgyűlés Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottságának tegnapi ülésén. Elsőként Murvai Árpád elnök javaslatára arról döntöttek, a közgyűléshez fordulnak, hogy az eddig kapott 25 millió forintos bizottsági keretet további 6 millióval toldják meg.

Hosszan tartó vita végén született döntés a jövő évi költségvetés rendeletre vonatkozó javaslatról, hogy az élő sportcélokra, tehát nem fűtésre, épületek karbantartására, világításra, hanem konkrétan a sportra fordítható összeg legyen a város költségvetése meghatározott részének 1,8 százaléka, amely várhatóan 100 millió forint körüli összeg.

A napirend harmadik pontjaként az országos futópálya építési és az országos bringapark program keretében benyújtott pályázatról tárgyaltak volna, azonban megállapították, hogy bár az idő sürget, még további információkra van a bizottságnak szüksége ezért a jövő hét elejére halasztották a döntést.

Borítóképünkön: Dr. Gábor Ferenc, Szekszárd jegyzője adott tájékoztatást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában