politika

2021.11.10. 19:10

Nem véletlenül maradt bekapcsolva a mikrofon

Munkatársunktól

20200831 Szekszárd Sajtótájékoztató, Ács Rezső polgármester Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Kisebb politikai bombaként robbant a közösségi médiában az a videofelvétel, amelynek tanúsága szerint Máté Péter, a szekszárdi közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője és Ács Rezső polgármester a november 5-ei közgyűlés szünetében arról egyeztetett, hogy Zaják Rita tanácsnokot milyen feltételekkel lehetne alpolgármesterré kinevezni.

Az ügy kipattanása után lapunk telefonon megkereste Ács Rezső polgármestert, aki az alábbiakat mondta: „A mikrofon nem véletlenül maradt bekapcsolva. Így szerettem volna megüzenni azoknak, akik árgus szemekkel figyelik minden lépésem, hogy a város érdekében a politikától függetlenül, bárkivel hajlandó vagyok együtt dolgozni. Sajnálom, hogy az ellenzék tevékenysége az elmúlt időszakban főleg abban merült ki, hogy Zaják Ritát lejárassa. Ritával nagyon eltérően gondolkozunk a politikáról, sohasem leszünk egy platformon. A város iránti elkötelezettségét és idealizmusát azonban nem tudom megkérdőjelezni. Talán ezért sem illett az ÉSZ soraiba. Valóban felmerült, hogy ő lehetne az egyik alpolgármesterem. Sötét politikai alkukba viszont nem bocsátkozom, lehet, hogy az ÉSZ-nél így működik, nálam nem” – tette hozzá Ács Rezső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában