veszélyes hulladék

2021.11.22. 11:32

Olajoshordókat pakoltak le, keresik az elkövetőket

Mauthner Ilona

20210722 Koroncó Elhagyott veszélyes hulladékos hordók zöld területen. Képen: Nagy György Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

A vadászok bukkantak rá még vasárnap az erdő közelében azokra a veszélyes hulladékokra, melyeket ismeretlen elkövetők pakolhattak le. Molnár István, a település polgármestere elmondta, hétfőn délelőtt tett feljelentést emiatt, ismeretlen tettes, tettesek ellen.

Huszonkilenc üres olajoshordót és tizenkét mosószeres edényt találtak a vadászok, miközben a vadászterületükre igyekeztek.

Illegálisan lerakott hordó. Illusztráció
Fotó: Huszár Gábor

Annyit sikerült megtudni, hogy valószínű, hogy az elkövetők szerb állampolgárok lehettek, akik először Szekszárdon, a homokbányánál pakoltak ki hasonló hordókat, de akkor egy arra kocogó férfi megzavarta őket, ezért visszarakták azokat az autójukba.

A polgármester elmondta, feljelentést tett a szekszárdi rendőrkapitányságon, a nyomozás elindult ismeretlen tettes ellen. Abban bíznak, hogy a Pörbölynél elhelyezett úgynevezett véda közúti intellingens kamera rögzíthette az elkövetők autójának rendszámát is, így könnyű lesz beazonosítani őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában