üléseztek a bizottságok

2021.11.23. 17:13

Szekszárdon megtartanának minden programot, amit csak lehet

Szepesi László

Forrás: Shutterstock

A városi közgyűlés csütörtöki ülése előtt – a szokásnak és a rendnek megfelelően – a bizottságok is megtárgyalták az őket illető napirendi pontokat. A mai tanácskozások sorát délelőtt a Kultúra, Civil szervezetek, Városmarketing Bizottság kezdte. Elsőként a megyei VOSZ, a Polip Ifjúsági Egyesület, s Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány, a Mentálhigiénés Műhely támogatási kérelmét tárgyalták, s egyhangúlag elfogadásra javasolták a közgyűlésnek.

Ezt követően a Gonda Mária, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatóhelyettese arról számolt be, hogy a fokozódó koronavírus-járvány következtében miként változnának decemberben a zárt térbe tervezett kulturális programok. Szándékuk, hogy az idei advent ne legyen olyan üres, mint a tavalyi, mikor a vírus miatt szinte minden elmaradt. Így a Tesla alkotóinak új, egész estés musicaljének, a Vadak Urának tervezett Dél-dunántúli bemutatója csak annyiban változik, hogy a második előadást februárban tartják meg. A szilveszteri bál elmarad, de a Béla téri újévköszöntőt és az újévi koncertet megtartanák. Azokat a programokat pedig, amelyeknél ez megoldható, nem a házban, hanem szabadtéren rendezik meg.

Délután együttes ülést tartott az önkormányzat Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága és az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság. Itt a téma az volt, mit javasoljanak a közgyűlésnek az Országos Futópálya-építési Program és az Országos Bringapark Program 2022-re szóló pályázatára. Több mint egy órás vita során a sporttal foglalkozó bizottság a bringapark program megvalósítását, a futópálya-építési program elvetését javasolta. Ekkor többen mondták, hogy Szekszárdon sokkal többen futnak, gyakran rossz kövesúton, ezért hasznosabb lenne az egy kilométeres rekortán futópálya megépítése. Az ügyben csütörtökön dönt Szekszárd közgyűlése.

Címlapfotónk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában