koronavírus

2021.11.28. 18:32

Több százezer forint bónuszt kap, aki beoltatja magát

A Pannonia Bio cég több százezer forinttal ösztönzi munkavállalóit arra, hogy beoltassák magukat koronavírus ellen – értesült a napokban egy hazai portál.

Gazsó Rita

Mint ismert, Magyarországon november elejétől lépett életbe a rendelet, amely alapján a munkáltatók védőoltásra kötelezhetik dolgozóikat. Többen be is vezették, akad, ahol még vizsgálják a helyzetet, de kevés példa van, hogy anyagilag is érdekeltté tennék a munkavállalókat.

A Pannonia Bio ezzel szemben komoly bónuszokkal motiválja a dolgozókat a minél nagyobb arányú és gyorsabb vakcinafelvétel érdekében – erősítette meg megkeresésünkre a cég. A vállalat vezetősége szerint Magyarországon egy hónap alatt nyolcszorosára nőtt a Covid-megbetegedések száma, és ahol magas az átoltottság, ott kevesebb a kórházi ellátásra szorulók száma, valamint a halálos kimenetellel végződő megbetegedés is.

Az érvek mellett a cég jelentős pénzt is felajánlott ösztönzőként: november 15-től kötelezővé teszik az oltást dolgozóiknak, de az első és a második vakcina felvételéért nettó 175-175 ezer forintot kapnak. Akik pedig már korábban megkapták az első két védőoltást, a harmadik után nettó 360 ezer forintot vehetnek át. Az összeget azok után utalják, ha a dolgozók bemutatták az oltási igazolást. Úgy tudni, akik viszont január elsejéig nem oltatják be magukat, fizetés nélküli szabadságra küldik. „A védőoltás az egyetlen eszköz, amellyel biztonságban tudhatjuk egymást és a munkahelyünket” – emelte ki a Pannonia Bio vezetése.

Mint megtudtuk, a rendelkezések alól mentesülnek, akik hivatalosan igazolják, hogy az oltást egészségügyi okokból nem vehetik fel. A cég egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a rendelkezések milyen fogadtatásra találtak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik