Karácsony

2021.12.07. 14:00

Együtt díszítették fel az összetartó közösség karácsonyfáját

A hagyományokhoz híven fenyőt díszítettek a fősővárosiak a megyeszékhelyen.

Munkatársunktól

Forrás: Beküdött kép

Legdrágább kincseink egyike az idő maga, hiszen a legkevesebb van belőle, nem mindegy tehát, hogy kire, mire szánunk belőle, kikkel akarjuk eltölteni, megosztani – írta levelében a Tolnai Népújságnak Szollár Zoltán elnök a Szekszárdi Fősővárosi Kör vezetősége nevében. – Éppen ezért nagyszerű, hogy a fősővárosiak ismét munkájukat, idejüket áldozták, és a Kápolna téren felállították, feldíszítették az összetartó közösség karácsonyfáját.

– Mi, fősővárosiak újra együtt töltöttünk el egy délutánt, rég volt ennyire jóleső érzésben részem, hogy sok jó emberrel találkozhattam, akik a közért adakozhattak idejükkel, pénzükkel, munkájukkal – írta Szollár Zoltán. – Szívet melengető érzés most idesétálni, vagy autóval begurulni erre a térre, látható: itt biztos jólelkű emberek laknak.

Persze sokan a koronavírus vagy épp más programjuk miatt nem tudtak eljönni a felhívásra. De így is érdekes, hogy idén még többen jöttek el, még többen akartak segíteni, amit nagyon jó volt látni. Köszönöm a tagoknak, a külsősöknek, kiemelten a felajánló parásztai családnak a fát, köszönöm Vizdár Péternek, hogy hegyeken át elhozta nekünk a gyönyörű ezüstfenyőt.

A hölgyek még fekvő helyzetében díszítették a magas fát, évek tapasztalata segítette őket, hogy minél kevesebbet kelljen aztán létráról dolgozni. A férfiak elsőre, „hórukkolás” után álló helyzetbe hozták a fenyőt. Ezután folytatódott a díszítés, közben fogyott a pálinka, forralt bor és a finomabbnál finomabb sütik, pogácsák, melyekkel a lelkes itt lakók támogatták a munkát – írta Szollár Zoltán.

Borítóképünkön: A lelkes fősővárosi csapat a feldíszített karácsonyfával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában