adományozás

2021.12.01. 18:30

Kétszáz csomagot állítanak össze a tolnai liciten befolyt pénzből

Közel 1,3 millió forint folyt be a tolnai jótékonysági online árverésen – tudtuk meg Székelyi Anikótól, a Tolnai Családsegítő Központ vezetőjétől.

S. K.

Child unpacking a Christmas present handmade from Kraft paper on a gray background. Christmas and zero waste. High quality photo

Forrás: Shutetrstock

Fotó: Shutterstock

Mint arról nemrég hírt adtunk, az elmúlt évhez hasonlóan idén is kilenc szervezet – a Háló közalapítvány, a helyi karitászcsoport, a KÉSZ, a Civil Voks, a családsegítő központ, a református nőszövetség, a kulturális központ, a Vöröskereszt és a gimnázium – működött közre az akcióban, ami a hátrányos helyzetű gyerekek, rászoruló családok, nyugdíjasok megsegítését szolgálja.

Idén a tavalyinál is jóval több, összesen 323 felajánlás érkezett, túlnyomó részben tolnai vagy tolnai kötődésű magánszemélyektől, vállalkozásoktól, de a városon kívülről is. A felajánlások rendkívül változatosak voltak, a kézműves alkotásoktól a borokon, a sportmezeken át a különféle szolgáltatásokig számtalan dologra lehetett licitálni online módon.

A legkülönlegesebb árverési tárgy minden bizonnyal a tolnai származású dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos által dedikált „nyunyóka” volt.

A kikiáltási árhoz képest a legmagasabb áron a Minden ízében tolnai című receptkönyv kelt el, 20 ezer forintot fizettek érte. Természetesen a nyunyóka is gazdára talált, 6 ezer 500 forintért kelt el.

Székelyi Anikó elmondta, hogy a bevételből körülbelül 200 – tartós élelmiszert, gyerekek esetében játékokat is tartalmazó – csomag összeállítását tervezik. Az ajándékokból Tolnán és Mözsön kívül jut majd a Tolnai járás többi településére, Faddra, Bo­gyiszlóra és Fácánkertre is, még karácsony előtt.

A családsegítő központ vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy egy árverési tárgyra, egy chelsea-s Lukaku-mezre december 3-ig még lehet licitálni. (Jelenleg 120 ezer forintnál tart a licit.) A mezből befolyó összegből további rászorulók kapnak majd ajándékcsomagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában