Infrastruktúra- és térségfejlesztés

2021.12.21. 18:11

Paks II-ről beszélt Süli János a testületi ülésen

TN

Az új atomerőművi blokkok létesítéséről, illetve a hozzá kapcsolódó infrastruktúra- és térségfejlesztésről is szó volt a múlt heti paksi képviselő-testületi ülésen, amelyen részt vett Süli János – tájékoztatott a TelePaks.

 A Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter beszámolóját a Paks II. beruházás rövid történeti áttekintésével, a 2009-es felhatalmazástól kezdte, majd az egyik mérföldkőnek számító, 2020 júniusában benyújtott létesítési engedélykérelemmel folytatta, amelynek elfogadása – mint mondta – 2022 februárjában megtörténhet. Süli János szót ejtett a felvonulási területen épülő és már elkészült építményekről, a környező infrastrukturális fejlesztésekről, így az útépítésekről és a készülő Kalocsa–Paks hídról is. 

A Paks II. projekt finanszírozásával kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy a beruházás mintegy tízmilliárd eurós költsége a fejlesztés végéig 2029-30-ig biztosított, az orosz hitel törlesztését a megtermelt villamos energiából Paks II. segítségével fogják visszafizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában