Paks

2021.12.02. 14:00

Szigorodott a befogadás a nappali melegedőben

G. R.

Még el sem érkezett az igazi tél, ennek ellenére huszonöten már megfagytak itthon. Pakson a hajléktalanok nappali melegedője már felkészült a rendkívüli időjárási körülményekre is – adta hírül a TelePaks. A Paks Kistérségi Szociális Központhoz tartozó intézmény a Sík soron várja a hajléktalanokat. A járványhelyzet miatt azonban szigorodott a befogadás, amely azt jelenti, hogy a belépőknek oltottaknak vagy negatív teszttel rendelkezőnek kell lennie, emellett az intézményben ellenőrzik a testhőmérsékletüket. A tesztelés miatt a háziorvoshoz irányítják az ügyfeleket, betegség esetén pedig a szigorú szakmai protokoll szerint járnak el.

A nappali melegedőben lehetőség van tisztálkodásra, étkezésre, mosásra, pihenésre, tévénézésre. A jelenleg ellátottak közül többen dolgoznak napközben – mondta el Timárné Kiss Zsuzsanna szakmai vezető. Múlt heti adatok szerint hárman tartózkodnak az intézményben, hárman pedig jelezték, hogy hamarosan igénybe vennék a nappali melegedő szolgáltatásait, amellyel a létszám betelik. Ennek ellenére nem kell félnie annak, aki fedél nélkül marad Pakson, őket másik intézménybe irányítják, ahol még van férőhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában