Népszavazási kezdeményezés

2022.01.20. 18:33

Deák Dániel szerint értelmetlen az ellenzék aláírásgyűjtése

Márki-Zay Péter össze-vissza beszél, egyszer a nyugdíjasokat sértegeti, majd máskor azt állítja, hogy a Fidesz támadja valójában a nyugdíjasokat, állítja Deák Dániel. A politikai elemző a vidéken is folyó ellenzéki aláírásgyűjtéssel kapcsolatban fejtette ki meglátásait.

Munkatársunktól

Deák Dániel vezető elemző (Beküldött fotó)

Még decemberben a Tolna megyei Bátaszéken írta alá Márki-Zay Péter az álláskeresési járadékról és a Fudan Egyetemről szóló népszavazást kezdeményező ívet Baranya, Somogy és Tolna megye ellenzéki egyéni képviselői jelöltjeivel együtt. Az ellenzék azóta is gyűjti az aláírást a megyében is.

Márki-Zay Péter ekkor elmondta, hogy „mi vidéki emberek vagyunk, mi azon vagyunk felháborodva, hogy a Fidesz ostobának nézni a vidékieket”. Szerinte a Fidesz olyan álproblémákkal foglalkozik, mint „az óvodások nemváltó műtétje”, holott a valós probléma a megélhetés és a korrupció, illetve, hogy a magyar kormány többet akar költeni a „kínai kommunista migránsegyetemre”, mint az összes többi magyar egyetemre. Márki-Zay Péter szerint az is elfogadhatatlan, hogy az Európai Unióban Magyarországon a legrövidebb az álláskeresési járadék.

Deák Dániel politológus, a XXI. Század Intézet vezető elemzője ezzel kapcsolatban azonban azon a véleményen van, hogy Márki-Zay Péter össze-vissza beszél, egyszer a nyugdíjasokat sértegeti, majd máskor azt állítja, hogy a Fidesz támadja valójában a nyugdíjasokat. A valóság azonban Márki-Zay ellen szól, hiszen több felvétel is van, amikor arról elmélkedik, hogy a fideszes nyugdíjasok halálának köszönhetően a baloldalnak jobbak a választási esélyei. – Ez az elképesztő haszonlesés még a baloldalon belül is kiverte a biztosítékot, többen is felszólaltak a miniszterelnök-jelölt kijelentései miatt. Jakab Péter gyakorlatilag lehülyézte Márki-Zayt a nyugdíjasok gyalázása miatt, a miniszterelnök-jelölt pedig kínos magyarázkodásba kezdett. Vélhetően ezzel igyekszik előremenekülni és úgy tenni, mintha csak véletlen elszólás vagy félreértelmezés áldozata lett volna a dolog, azonban nem ez volt az első ilyen kijelentése, vélhetően tudatos sértegető kommunikációról van szó. Ugyancsak gyakori, hogy ostobának vagy aberráltnak nevezi a jobboldaliakat, ami szintén csak tovább rontja Márki-Zay így is zuhanó támogatottságát – közölte a politológus.

A népszavazási kezdeményezésük értelmetlen Deák Dániel szerint, hozzátéve, hogy a Fudan kapcsán maga Karácsony Gergely mondta, hogy már lekerült a napirendről, a munkanélküli segély ügye pedig jelenleg nem érdekli az embereket, hiszen nem a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány jelenti a problémát ma Magyarországon, a legújabb adatok szerint is rekordon a foglalkoztatottság, mintegy 4,7 millió ember dolgozik. Ezzel szemben a kormány gyermekvédelmi népszavazása igenis valódi problémákról szól, hiszen az LMBTQ-lobbi az utóbbi években olyan erős lett a világban, hogy több nyugati országban már a szülők engedélye nélkül is nemváltó műtétet kérhetnek kiskorúak. Ezt a hagyományos értékeket védő nemzeti kormány nem szeretné Magyarországon, így megelőző csapásként tekint a gyermekvédelmi törvényre és az azzal kapcsolatos népszavazásra is, ami megálljt parancsolhat ennek a globális trendek, amelynek csírái már Magyarországon is jelen vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában