Hajdan

2022.01.03. 14:05

Kiderült, kik lettek az év sportolói Tolnában

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Szeri Árpád

Huszonöt éve ők voltak az év sportolói megyénkben Fotó: Gottvald Károly

60 ÉVE már javában zajlott a munka az erdőgazdasági szállító vállalat Tolna megyei kirendeltségében. „A téli hónapokban több mint húszezer köbméter fát kell elszállítani a kirendeltség tizennyolc gépkocsijának. A hőgyészi és a dunaártéri erdőgazdaságokból öt, illetve nyolcezer köbméter fa vár elszállításra.” 

60 ÉVE Komszomol-küldöttség látogatott a tengelici Petőfi Tsz-be. A négytagú szovjet delegáció figyelmét „különösen a szövetkezeti KISZ-fiatalok tevékenysége keltette fel. Az ifjúsági kukoricatermelő brigád ugyanis – az aszály ellenére – 48 holdon holdanként 32 mázsás átlagtermést ért el.” 

60 ÉVE Szekszárdon vehették át a megye 1961-ben legjobb sportolói a nekik megítélt tiszteletdíjakat és okleveleket. „Úgyszólván valamennyi sportág képviseltette magát: ökölvívó, atléta, labdarúgó, ejtőernyős, tekéző, motorversenyző, tornász, sakkozó, asztaliteniszező, kézilabdázó.” Összesítésben a nőknél az atléta Török Sándorné, a férfiaknál az ökölvívó Kálmán Gyula lett a megye legjobbja. 

50 ÉVE francia mintagép kezdte meg próbaüzemelését a Magyar Selyemipari Vállalat Tolna Fonógyárában. „Az új gép poliészterfonal terjedelmesítésére alkalmas. Az MSV. Tolnai Fonógyára, ha a francia Sotexa cégtől a további gépeket megkapja, évi 600 tonna poliészter alapanyagú fonal terjedelmesítését képes elvégezni.” 

50 ÉVE a Bonyhádi Vasipari Ktsz. elkezdte költözését az új, 1200 négyzetméteres üzemcsarnokba. „Ezekben a napokban a lakatosüzemet és a tanműhelyt rendezik be, az új esztendőben már itt dolgoznak.” 

35 ÉVE munkásküldöttgyűléseket tartottak az év első munkanapján a Tolna Megyei Tejipari Vállalat központjában, a tamási sajtüzemben, a szekszárdi sajt- és tejüzemben, a dombóvári tej­üzemben, valamint a szállítási üzemben. A vállalat vezetői az eredményekről és feladatokról tájékoztatták a dolgozókat. 

35 ÉVE tizenötmillió forintos beruházás megvalósítása zajlott az Aliscavin szekszárdi központi telepén. „A borászati közös vállalat korszerű palacktöltő géprendszert állít munkába. Egy osztrák cég, valamint magyar élelmiszeripari gyárak gépeiből állítják föl a töltősort.” 

35 ÉVE január 2-4. között Zánka, az úttörőváros adott otthont a téli Országjáró Diákok Országos Találkozójának. A versenyszámokkal egybekötött rendezvényen Tolna megye az 5. helyezést érte el. A megnyitó utáni Panni-bálon Váradi Rita, a Szekszárdi Bezerédj István Kereskedelmi Szakközépiskola tanulója lett a szépségkirálynő. 

25 ÉVE ónos esővel, faggyal és jéggel köszöntött az újév a megyére. A kórházak baleseti sebészeteire a kárvallottak tucatjai kényszerültek. Bonyhádon közel húsz, Dombóváron harminc, Szekszárdon mintegy negyven sérültet – többségében boka-, láb- és csuklózúzódást és -törést szenvedett személyt – láttak el az orvosok. 

25 ÉVE a szekszárdi Babits Mihály Művelődési Házban gálán hirdették ki a Tolna megyei „Az év sportolója” választás végeredményét. A nőknél Varga Zsuzsa triatlonista, a férfiaknál Kovács Antal cselgáncsozó, míg a csapat kategóriában a Feil Imre-Kozmann György kenu páros diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában