Hajdan

2022.01.24. 12:30

Nagy sikerű ételosztás Tolnán: délutánra elfogyott a 300 adag babgulyás

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Szeri Árpád

Harmadikos tűzte fel a végzősnek a szalagot Fotó: Garamvölgyi T.

60 ÉVE a Bonyhádi Zománcgyár 72 ezer darab „Ból” elnevezésű kétliteres edény készítésére kapott megrendelést Afrikából. „Az új gyártmány, amelynek formája félbevágott kókuszdióra emlékeztet, élénk színű zománcozással készül, állat, madár és egzotikus virágmotívumokkal van dekorálva.” 

60 ÉVE Pakson négy termelőszövetkezet között társulás jött létre. „A tervek szerint már a tavasszal közösen végzik a legelők karbantartását és javítását. Foglalkoznak a szőlőtelepítés, valamint a közös baromfi- és sértéshizlalás lehetőségeivel is.” 

50 ÉVE „tizenhat szakember látogatott az ország cipőnagykereskedelmi vállalataitól a Bonyhádi Cipőgyárba, hogy megtekintse a gyár 1972-es őszi-téli kollekcióját és kiválassza azokat a modelleket, amelyeket megfelelőnek tart arra, hogy forgalomba hozzák. A gyár százhúsz új modellt kínál a nagykereskedelemnek.”

50 ÉVE a szekszárdi városi rádiósklub Gemenc elnevezéssel diplomát alapított a vadászati világkiállítás emlékére. A világkiállítás fővédnöke, dr. Dimény Imre mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter a klub kérésének eleget téve vállalta, hogy a külföldön is keresett diploma kiadási költségeit megtéríti.

50 ÉVE „a tudományos fantasztikumok iránt érdeklődők szekszárdi klubjának megalakításáról tanácskoztak a TIT Tolna megyei szervezete természettudományi szakosztályainak vezető képviselői. A klub megalakításának előkészítésére intéző bizottságot jelöltek ki.”

35 ÉVE a Palota Bőrdíszműgyár Szekszárdi Gyáregysége új termékeket készített. „A kozmetikai táskákból 10 ezret francia megrendelőnek szállítanak. Az osztrák MEIL cég 2364 gitártokot rendelt, melyekben Yamaha gitárokat szállítanak majd európai hangszerüzletekbe.”

35 ÉVE a Tolna Megyei Népújság az 1942-ben Decsen született, 2011-ben Kossuth-díjjal kitüntetett Czakó Gábor írását közölte. A Na és? című novella a Központi Sajtószolgálat 1986. évi novella- és tárcapályázatának különdíjas alkotása volt.

35 ÉVE a szekszárdi Sajtóház díjkiosztón látta vendégül a megye 1986-os évének legjobb sportolóit. Ezt a címet Bolvári Ildikó asztaliteniszező, Nagyváradi Tibor kajakozó és a DVMSE kosárlabda-együttese nyerte el az olvasók szavazatai alapján.

25 ÉVE jelent meg a lapban a hír, mely szerint „Térítésmentesen a tamási önkormányzat tulajdonába adja az ÁPV Rt. a tamási volt szovjet laktanya még nem értékesített részeit. Egyetlen kikötés van: foglalkoztatáspolitikai vagy ipartelepítési célokra kell felhasználni.”

25 ÉVE nagy sikerrel és jó étvággyal zajlott a tolnai Kiss Halász étterem rászorulóknak szervezett babgulyásakciója. „A – zömében – nyugdíjasok és nagycsaládosok nagyon hálásak voltak a 300 adag grátisz ebédért, amely délután háromra az utolsó cseppig elfogyott.”

25 ÉVE az Illyés Gyula Főiskola aulája adott otthont a Szekszárdi Garay János Gimnázium szalagavató ünnepségnek. A rendezvény a már hagyományos palotással, majd bállal folytatódott, illetve zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában