Keresztény gyülekezetek

2022.01.14. 16:20

Ökumenikus imahetet tartanak Szekszárdon

A tolnai megyeszékhelyen is megrendezik az ökumenikus imahét alkalmait – a hatályos járványügyi intézkedések betartása mellett – január 17. és 21. között.

TEOL.hu

Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész január 18-án a református templomban hirdet igét. (Fotó: Makovics K.)

Fotó: Makovics Kornél

Hétfőn a belvárosi katolikus templomban találkozhatnak a hívek, az igehirdető dr. Kaszó Gyula református lelkész lesz. Kedden a református templomban tartanak ökumenikus alkalmat, ahol Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész hirdet igét. Másnap László Péter római katolikus állandó diakónus szól a hívekhez az evangélikus templomban, csütörtökön Fodor Péter baptista lelkipásztor hirdet igét a Munkácsy utcai metodista templomban. A pénteki záró alkalomra az újvárosi katolikus templomba várják a híveket, ahol Vadászi Dániel metodista lelkész lesz az igehirdető. Az istentiszteletek minden nap 17 órakor kezdődnek.

Az Ökumenikus Imahét idén január 16-tól 23-ig tart. A keresztény egyházak híveinek közös alkalmainak „anyagát” a Közel-Keleti Egyházak Tanácsa állította össze, annak központi igéje Máté evangéliumának egy részlete: „Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.” Az országos nyitó istentisztelet január 16-án vasárnap 18 órakor kezdődik a Deák téri evangélikus templomban. Szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros és igét hirdet Balog Zoltán református püspök, a Zsinat lelkészi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában