Tamási Járás

2022.02.04. 15:30

A falvakban is a mindennapok része a vírus

Eltérő a vakcinához való viszony a Tamási térség településein, de a maszkot hordják.

B. M.

Varsádon és Udvariban sokan oltatták be magukat (illusztráció, fotó: Mártonfai Dénes)

Fotó: Martonfai Dénes

„Több közintézménynél probléma volt, hogy a dolgozók nem akarták beoltatni magukat. Hál’ isten nálunk egy dolgozó sem gondolkodott azon, hogy beoltassa magát, és például a Diósberényi Napraforgó Óvoda tagintézményének dolgozói sem” – mondta Andrási Zoltánné, Varsád polgármestere.

Ismertette, hogy egyre nő náluk az oltakozási hajlandóság, többen már a harmadik oltást is felvették, és az első vakcinák felvétele is elkezdődött. Mindennek köze van a kormányintézkedésekhez, de ahhoz is, hogy egyre több varsádi lakos számára fontos az egészség. – Varsádon meg is mondják az emberek, hogy jó lenne, ha vége lenne a járványnak, ha visszazökkenhetnénk a régi kerékvágásba. Talán a félelem miatt is erősödött az oltakozási hajlandóság bennük – tette hozzá a polgármester.

Glück Róbert, Pári polgármestere lapunknak elmondta, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal az általános iskolás gyerekek közül egy-egy karanténban van az otthonában. – Sajnos a településünkön az átoltottság meglehetősen alacsony. A tavaly májusi adatok alapján a lakosság huszonhét százaléka oltatta be magát, és úgy vélem ez az arány mostanra nem lehet magasabb harmincöt százaléknál. A koronavírus-járvány mostanra Páriban a mindennapok részévé vált, az itt élők megszokták, ahogy lehet, védekeznek, betartják a szabályokat, de azért továbbra is van igényük a szórakozási lehetőségre, például bálok megrendezésére. Erre azonban egyelőre nincs mód – tette hozzá.

Peszt Attila, Udvari polgármestere szerint a településük jó úton halad. Háromszázhúszan laknak Udvariban, közülük sokan rendelkeznek három oltással. – Folyamatosan figyelemmel kísérjük a járványhelyzetet, informálódunk például polgárőr- és civil szervezetektől – tájékoztatott. – A lakosok nyugodtan fogadják a járványügyi intézkedéseket, tudják, hogy a boltokban, a buszokon maszkot kell viselniük, de azért van bennük aggodalom az egész járványhelyzet miatt. Épp ezért mindent megtesznek az egészségük érdekében – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában