Választás

2022.02.15. 07:00

A fideszes jelöltek könnyen teljesítették az aláírásgyűjtést

Február 12-én megkezdődött a parlamentiképviselő-választáson való induláshoz szükséges támogató aláírások gyűjtése. A Fidesz jelöltjei nemcsak teljesítették, hanem jelentősen túlteljesítették a szükséges aláírásszámot.

Munkatársainktól

Süli János miniszter Pakson, támogatói körében (Forrás: Facebook)

SZEKSZÁRD „Már az első napon több mint 3000-en írták alá a támogató nyilatkozatokat” – írta közösségi oldalán Horváth István, Tolna megye 1. számú választókerület országgyűlési képviselője. Már szombaton 13 órára a jelöltállításhoz szükséges aláírások többszöröse gyűlt össze, kora délután közel 2000 aláírást tartalmazó íveket adtak le a választási irodán.

Mint bejegyzésében írta: „Köszönöm a támogató aláírásokat, aktivistáimnak a fáradhatatlan munkát, és a rengeteg biztatást, amit folyamatosan kapok. Nagyon megtisztelő számomra, hogy ilyen nagy az érdeklődés, ilyen nagy a támogatás. Nem állunk le az aláírások gyűjtésével. Vasárnap is, illetve az elkövetkezendő napokban, március közepéig folyamatosan gyűjtjük. Az a célunk, hogy minden támogatóhoz elérjünk. A fő cél pedig az, hogy április 3-án megnyerjük a választást, és újra a Fidesz–KDNP alakíthasson kormányt Orbán Viktor vezetésével. Magyarország előre megy, nem hátra!” – zárta bejegyzését Horváth István. 

Horváth István szombaton kora délután közel 2000 aláírással érkezett a szekszárdi városházára (Fotó: TN)

BONYHÁD-DOMBÓVÁR A jelöltséghez szükséges aláírás-mennyiség négyszeresét, 2000 aláírást adott le hétfőn reggel a dombóvári választási irodában Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a Fidesz-KDNP Tolna megyei 2. számú választókerületének országgyűlésiképviselő-jelöltje megköszönte mindazok bizalmát, akik aláírásukkal támogatták, hogy elindulhasson az április 3-ai referendumon. A kollégáinak és az őket segítő aktivistáknak pedig a megfeszített munkájukért volt hálás, hiszen a szombat reggel 8 órai ajánlóívek felvételétől alig telt el néhány óra, és már rendelkezésre állt az ajánláshoz szükséges ötszáz aláírás, sőt, annál jóval több is. 

– Nem állunk meg, folytatjuk a munkát! – biztosított a térség jelenleg is regnáló kormánypárti képviselője, hozzátéve, sok helyre szeretne eljutni, és személyesen beszélni a választókkal, azt kérve tőlük, hogy április 3-án a térség és az ország további fejlődése mellett voksoljanak. – Munkában és eredményekben bővelkedő időszakot zárhatunk a választókörzetemben, még sok feladat vár ránk, de jó alapokra építkezhetünk! Parlamenti képviselőként huszonnégy éve dolgozom ezért a térségért, az otthonomért, szeretném folytatni a munkát! – hangsúlyozta Potápi Árpád János. – Mutassuk meg, hogy milyen sokan is vagyunk!

Potápi Árpád János Dombóvárott vette fel és adta le ajánlóíveit (Fotó: V. B.)

PAKS – Hétfő van, a választási iroda kinyitott Pakson, én pedig le is adtam majdnem két­ezer aláírást – közölte Süli János, a paksi atomerőmű fejlesztéséért felelős miniszter, a 3. számú választókerület országgyűlési képviselője, aki már kora reggel leadta az országgyűlésiképviselői-jelöléséhez szükséges aláíró íveket. 

– Köszönöm mindenkinek az eddigi támogatást! Nem állunk meg, továbbra is számítok önökre! – hangsúlyozta a miniszter, aki már szombat délben jelezte, hogy alig több, mint két óra alatt máris sikerült összegyűjtenie a törvény által előírt ötszáz aláírást. – Nagyon köszönöm, hogy mellettem állnak, mutassuk meg, hogy milyen sokan is vagyunk! – buzdította a támogatóit. A miniszternek szombat délelőtt Pakson az Atom téren, Dunaföldváron a piac bejáratánál és a Béke téri illatszerboltnál, Nagydorogon a Piac téren gyűjtötték az aláírást.

A cikk elkészültekor a Fidesz-KDNP jelöltjei mellett az 1. számú választókerületben az ellenzék színeiben Harangozó Tamás, a 2. számú választókerületben Szabó Loránd, a 3. számúban Bencze János volt nyilvántartásba véve a vtr.valasztas.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában