Koronavírus-járvány

2022.02.08. 07:00

Egyre több a beoltott gyermek, úgy tűnik, már túl vannak a nehezén az iskolák

A koronavírus továbbra is támad. A megkérdezett intézmények hatékonyan védekeznek. Nem volt szükség online oktatásra. A termelésben sem okozott nagyobb fennakadást.

Szeri Árpád

A szekszárdi Dienes iskolásokat a járvány jelenlegi hulláma gyengébben érinti Fotó: Mártonfai Dénes

Több mint kétszáz kisgyermek második otthona a Bátaszéki Mikrotérségi Óvoda. A viszonylag magas létszámból következően nem lenne meglepő, ha a koronavírus-járvány újabb hulláma begyűrűzne az intézménybe. Ám szerencsére ez nincs így. 

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a falakon kívül rekesszük a pandémiát – mondta el lapunknak Simon Csabáné igazgató. – Az óvodai csoportokat nem vonjuk össze, a külön játszóhelyekkel rendelkező udvaron sem vegyülnek el egymással. Fokozottan figyelünk arra, hogy akár egy tüsszentés, akár egy orrfújás után valamennyi kisgyermek azonnal menjen kezet mosni. Ezt egyébként már annyira megszokták, hogy nem is kell külön szólni érte. Azt azért hadd tegyem hozzá, hogy főként az évszak jellege miatt találkozunk a kisgyermekeket érintő betegségekkel, most főleg felső légúti bántalmakkal. 

Létszámát tekintve a megye legnagyobb általános iskolái közé tartozik a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola a maga közel mint félezer kisdiákjával. Kisebbfajta csoda lett volna, ha ennyi gyermek körében nem jelent volna meg a koronavírus. 

– Valóban megjelent az újabb hullám, de a lehetségeshez képest jóval gyengébben – adott tájékoztatást Prischetzkyné Márkus Emőke igazgató. – Jó két hete több osztályunk is magas létszámmal került karanténba, de azóta folyamatos csökkenést nyugtázhatunk. A múlt héten már csak három tanulónk volt covidos, mármint kimutatott módon. Online oktatásra nem volt szükségünk. Egyre több felsős kap oltást, és az alsósok között is növekszik a beoltottak száma. A rendszabályokat betartatjuk, az épület közösségi tereiben a maszk viselése kötelező, de akadnak sokan, akik a tanórákon is így tesznek. 

Dunaföldváron valósította meg az ország legnagyobb kapacitású és legmodernebb integrált higiéniaipapír-gyárat a Vajda-Papír Kft. Vajda Attila ügyvezető igazgató közölte, hogy bár a legutóbbi hullám okozta a legtöbb megbetegedést, a hiányzások száma mégsem érte el azt a szintet, ami esetleg nagyobb fennakadást okozott volna a termelésben. – Most is vannak a koronavírus miatt táppénzre kényszerülő dolgozóink, illetve olyanok is, akiknek gyanúsak voltak a tünetei – mondta Vajda Attila. – Ahogy látom, nem úgy tűnik, hogy már túl vagyunk a nehezén, de ezt a jelenlegi helyzetet minden gond ellenére is képesek vagyunk kezelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában