Országgyűlési választás

2022.02.12. 15:11

Gyorsan összegyűltek a szükséges támogatói aláírások

A kormányzó pártszövetség Tolna megyei parlamenti képviselői pár óra alatt összegyűjtötték a választáson való induláshoz szükséges számú támogató aláírásokat.

TEOL

Horváth István dr. Holczer Mónikának adta át az aláírt ajánlóíveket (Fotó: TEOL)

A FIDESZ-KDNP Tolna megye 1. számú választókörzetének parlamenti képviselője, Horváth István háromnegyed kettő körül érkezett vissza az ajánlóívekkel a szekszárdi városházára. Portálunk kérdésére a politikus elmondta, a jelöltséghez szükséges szám többszörösét, közel kétezer támogatói aláírást gyűjtöttek össze néhány óra leforgása alatt. Horváth István köszönetet mondott az ajánlóíveket aláíró polgároknak és a munkáját segítő közel kétszáz aktivistának is. A képviselő sok helyen személyesen is találkozott támogatókkal, maga is gyűjtötte az aláírásokat.

– Tovább folytatjuk az aláírások gyűjtését, hiszen a ma délelőtt tapasztalt támogatás, a megannyi biztató szó mind azt bizonyítja, hogy sokan gondolják át, hogy az elért eredményeket meg kell védeni, a 12 éve elkezdett munkát a kormánynak tovább kell folytatnia – tette hozzá a politikus.

A TEOL.hu kérdésére dr. Holczer Mónika igazgatóságvezető elmondta, kilencen - egy személy függetlenként, a többiek egy jelölőszervezet nevében - nyújtottak be igénylést, és szombat délelőtt valamennyien át is vették az ajánlóíveket. A jelöltséghez szükséges 500 aláírást február 25-ig kell összegyűjteniük, a választási bizottság azok hitelesítését követően dönt róla, hogy a képviselőjelölt indulhat-e az április 3-i választáson.

A FIDESZ-KDNP másik két Tolna megyei képviselőjelöltje, Potápi Árpád János (2. vk) és Süli János (3. vk.) is közösségi oldalán számolt be róla, hogy néhány óra leforgása alatt összegyűlt a szükséges számú aláírás. A paksi bővítésért felelős miniszter posztjában úgy fogalmazott: „alig több, mint két óra telt el a rajt óta és máris sikerült összegyűjtenem a törvény által előírt 500 aláírást. Ettől függetlenül a gyűjtést folytatjuk! Mindenki, aki támogatja a Fidesz-KDNP-t, most így segíthet Magyarországnak és Orbán Viktornak! Nagyon köszönöm, hogy mellettem állnak, mutassuk meg, hogy milyen sokan is vagyunk!”

A bonyhádi-dombóvári körzetben induló Potápi Árpád János már déli 12 óra alatt hírül adta közösségi oldalán, hogy leadta az ajánlóíveket. „Extra gyorsan összegyűlt a szükséges számú aláírás. Nincs megállás, megyünk tovább!” - írta a nemzetpolitikai államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában