Segítségnyújtás

2022.02.24. 19:26

Mély kútból szabadítottak ki egy kutyát a szekszárdi kutató-mentők

Nem mindennapi feladathoz riasztották a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesületet szerdán Nagyszokolyba, ahol egy kutya egy mély kútba esett.

TEOL

Fotó: Facebook/TMRFK

Mint azt az egyesület a Facebook közösségi oldalán közzétett bejegyzésében tudatta, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási központjából kérték a segítségüket, miután egy kutya egy kútba esett Nagyszokolyban. A szűk, közel húsz méter mély kútba esett ebért az egyesület egyik tagja ereszkedett le. Az egyesület tagjának, akit a helyszínen lévő tamási tűzoltók segítettek, épségben sikerült kiszabadítania a szerencsétlenül járt kutyát.

A Tolna megyei Rendőr-főkapitányság által közzétett bejegyzésből megtudtuk, azt követően érkezett hozzájuk bejelentés, hogy az egyik helyi lakos felfigyelt a nem szokványos helyről érkező kutyaugatásra. 

A rendőrség – bejelentést fogadó – munkatársa a katasztrófavédők segítségét kérte, azonban nekik sem sikerült kiszabadítaniuk az ebet. Emiatt a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület segítségét kérték – tudatták. Hozzátették, Sebestyén Krisztián egy speciális eszközzel ereszkedett a mélybe, és kihúzta a bajba jutott kutyust. Az nem derült ki, hogy ki a kutya gazdája, ezért egy helyi lakos fogadta be az ebet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában