Útjavítás

2022.02.20. 08:15

Tonnaszám kerül az aszfalt a kártyúkba Tolnában

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról tájékoztatott, hogy munkatársaik az időjárási lehetőségekhez mérten folyamatosan, ütemezetten dolgoznak a burkolathibák javításán Tolna megyében is.

B. M.

Fotó: Banczik Róbert

A 2021–2022-es téli útüzemeltetési időszak alatt mostanáig tíz tonna zsákos és százhuszonhét tonna ömlesztett hidegaszfaltot építettek be kollégáik a megye közúthálózatába. A téli üzem végéig időjárás függvényében további három-négy tonna zsákos és harminc-negyven tonna ömlesztett anyag bedolgozása várható.

Közleményükben ismertették: az új burkolathibák jelentős része éppen a téli időszak végén alakul ki. Mindent megtesznek, hogy a rendelkezésükre álló kapacitásokkal folyamatosan, ütemezetten végezzék a hidegaszfaltos javítási munkákat. Ezeket tavasztól – a melegaszfalt-keverő telepek újranyitásától – már a tartósabb beavatkozások váltják fel, kiegészülve a teljes körű felújítási munkákkal. 

A társaság által a téli üzemeltetési időszak végéig alkalmazott hidegaszfaltos javításokról, a kátyúzási munkákhoz kapcsolódó gyakori kérdésekre adott válaszokból videót készített, mely elérhető a cég valamennyi közösségi oldalán, hivatalos videómegosztó csatornáján. 

A Magyar Közút az országos közúthálózaton a 2022-es évben közel kilencvenezer tonna aszfalt felhasználását tervezi kilencvenöt mérnökségén keresztül. 

Ezen kívül – főleg a Magyar falu program által biztosított pluszforrásokkal és külső vállalkozásokkal kiegészülve – nagy felületű burkolatjavítási munkákat is végeznek majd a szakemberek. 

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterületek mellett továbbra is fokozott óvatossággal és a kihelyezett előjelzések, valamint ideiglenes forgalomkorlátozások alapján vezessenek. B. M. 

 

Tavasszal kezdődnek a tartós beavatkozások

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában