Közeleg a határidő

2022.03.15. 12:12

Aki kéri, fizetheti akár részletre is az első félévi adót

Február végén postára adták a csekkeket, illetve e-mailben küldtek értesítést, hogy közeleg a határidő, március 16-ig be kell fizetni a magánszemélyeknek, adózó vállalkozóknak az első félévi adót, illetve adóelőleget.

Sz. L.

Ezt erősítette meg múlt hét végi sajtótájékoztatóján Kovács Lászlóné, a szekszárdi önkormányzat adóosztályának vezetője. Elmondta, átutalás esetén fontos, hogy a magánszemélyek az adóazonosítót, a gazdálkodó szervezetek az adószámukat is feltüntessék. Sokszor gondot okoz, hogy az ingatlantulajdonos eladta az építményt, de ezt sem ő, sem a vevő nem jelentette be az adóhatóságnak, ezt sürgősen pótolni kell. 

Elmondta még, hogy a napokban megjelent kormányrendelet szerint az Ukrajnából menekülteknek a szálláshelyen nem kell idegenforgalmi adót fizetni, és szólt arról is, hogy sokan keresik őket a gépjárműadó ügyében. 


Azt 2021-től a NAV-nál kell befizetni, az önkormányzatnál csak a korábbi, elmaradt adót kell pótolni. Szóba került a sajtótájékoztatón, hogy akinek megterhelő az adót egy összegben befizetni, kérhet részletfizetésre lehetőséget.

Címkék#adó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában