Névadó ünnepség

2022.03.24. 07:00

Lackner Aladárról nevezték el a gyönki szeretetszolgálatot

Lackner Aladár Evangélikus Szeretetszolgálatra változtatta nevét a gyönki Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat, az intézmény idén január elsejétől viseli az evangélikus lelkész-esperes nevét.

Brunner Mónika

Lackner Aladár emlékfájánál, az intézmény parkjában koszorúztak a névadó ünnepség résztvevői. Beküldött kép.

A névadó ünnepséget hétfőn, március huszonegyedikén tartották. Délelőtt istentisztelet zajlott a gyönki evangélikus templomban, igét hirdetett dr. Lackner Pál püspök. 

 

Biró Kornélia intézményvezető köszöntőjében elmondta, hogy Lackner Aladár aznap, hétfőn ünnepelné kilencvenedik születésnapját, sajnos huszonkét éve már nincs köztünk, hatvannyolc évet élt. Mozgalmas, megpróbáltatásoktól nem mentes életpálya az övé, mely sok szállal kötődik Gyönk településhez. Különösen a templom falaihoz, ahol majd húsz éven keresztül, kezdetben evangélikus lelkészként, később 1988-tól esperesként hirdette az igét. Dolgos embernek ismerték, akinek mindenkihez volt egy jó szava, mert mindenkit ismert a faluban és a környező településeken is. 

 

Lackner Aladár evangélikus lelkész-esperes szolgálta a gyönki gyülekezetet, létrehozta a településen a német nemzetiségi tájházat. 

 

– Az Evangélikus Egyház 2018-tól vett át minket egyik pillanatról a másikra, és így nem volt időnk gondolkodni, ki lehetne a névadónk. Végül Lackner Aladárt választottuk – mondta lapunknak Biró Kornélia intézményvezető, hozzátéve, a szeretetszolgálat idén január elsejétől viseli Lackner Aladár nevét. 


A köszöntő után az intézmény park­jában, Lackner Aladár emlékfájánál koszorúzás vette kezdetét. Délben állófogadást tartottak az intézmény éttermében. Pohárköszöntőt mondott Gregersen-Labossa György, a Diakóniai bizottság elnöke, ezután a vendégek megtekintették a gyönki tájházat. 
 

Tolna megye legnagyobb alap- és szakosított ellátást nyújtó intézménye, ellátási szolgáltatórendszere kiterjed étkeztetésre, házi és jelzőrendszeres segítségnyújtásra, család- és gyermekjóléti szolgálatra, idősek nappali ellátására, idősek, demens betegek és hajléktalanok ápoló-gondozó otthoni ellátására. Székhelyük Gyönkön található, hét telephely tartozik hozzájuk. A településen található I. és II. számú Idősek Otthona, az Alapszolgáltatási Központ, az Idősek Otthona Értény-Barnahátpusztán, az Idősek Klubja Szakadáton, az Idősek Háza Nagykónyiban és a múlt nyáron alapított Idősek Klubja Varsádon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában