Adományozás

2022.03.15. 09:30

Megesett a szíve a menekülő gyermekek láttán, a tettek mezejére lépett

A kicsikre gondolt, és nagyot gondolt Osztrider László. A nagydorogi vállalkozó azt mondja: könnyes szemmel néztem azokat az Ukrajnából menekült kisgyerekeket a tévében, és megesett rajtuk a szívem.

Wessely Gábor

Illusztráció: Shutterstock

A feleségemmel megegyeztünk, hogy valamit teszünk értük. Gyűjtést szerveztünk Nagydorogon, amihez a kölesdiek is csatlakoztak. A települési honlapokon és a fészbukon is közreadtuk a felhívást. Tartós élelmiszerek, tisztálkodó szerek, matracok, plédek gyűltek össze, olyan is volt, aki babakocsit adott. Már el is szállítottuk Tiszabecsre. Indulás előtt egy paksi péktől kaptunk kétszáz friss kenyeret és péksüteményt. Örültünk, hogy adhattunk az otthonaikat elhagyni kényszerülő családoknak.

Nem egyszeri segítségben gondolkodik a szervező. A gyűjtést folytatja, és a pékség is a segítségére lesz. A következő célállomás valóban állomás, méghozzá kettő: a budapesti keleti és nyugati. Az oda érkezőknek, illetve onnan tovább indulóknak főleg zsemlét – szendvicsek készítéséhez – akarnak vinni, hamarosan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában