Galambászat

2022.03.17. 09:30

Szerencsésen túljutottak a galamb- és emberpróbáló időkön

A 2020-as és a 2021-es évet is értékelték Tolnán a galambászok, mert az előző díjátadó a járvány miatt elmaradt.

Wessely G.

Összesen több mint húsz serleget és több mint száz oklevelet vehettek át a leggyorsabb postagalambok tenyésztői a tolnai rendezvényen a napokban a Bajcsy étteremben. (A díjak egy része vándorserleg, mely akkor kerülhet valaki birtokába véglegesen, ha háromszor egymás után elnyeri.) Elnökváltásra is sor került. A 69 éves Kapinya István átadta a stafétát a 26 éves Schmidt Balázsnak. Titkárként továbbra is segíti a munkát. 

Az M-09 Szekszárd Egyesületet bogyiszlói, kakasdi, kölesdi, sárszentlőrinci, sióagárdi, szekszárdi és tolnai tenyésztők alkotják, húszan. A díjátadón részt vett a versenykerület elnöke, Szalai Károly, a térséget az országos elnökségben képviselő küldött Németh Zoltán, valamint Majnai Gábor osztályvezető, aki a szekszárdi polgármesteri hivatal – mint az egyik legnagyobb szponzor – képviseletében jelent meg. 

 

A húsz tag többsége csak tenyészt. Heten vannak, akik röptetnek is: Czemmel János, Harkai József, Kapinya István, Mancsi István, Paksi Zoltán, Schmidt Balázs és Schmidt Sarolta. Rövid (100–300 kilométer), közép (300–500 kilométer), hosszú (500–800 kilométer) és maratoni távon (800–1200 kilométer) mérik össze madaraik tudását. Lipcséből és Magdeburgból is simán hazatalálnak a Tolna megyei galambok. Megérkezve átsétálnak a fogadóórán, mely azonosítja őket és rögzíti az időpontot. 

 

A versenyek megrendezését hátráltatta a Covid mellet a madárinfluenza magyarországi megjelenése is. Mégis szerencsésen és eredményesen túljutottak – ahogy mondták ezeken a galamb- és emberpróbáló időkön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában