Lakossági fórum

2022.03.04. 19:20

Tamási és a környék is sokat fejlődhetett az elmúlt időszakban

Tamásiban a pár órával korábban felavatott Zöld Pont és Civilház első rendezvénye volt Süli János, a KDNP színeiben induló országgyűlési képviselőjelölt választási gyűlése csütörtökön este.

Szepesi László

Széles András (balról), Süli János, Rákay Philip és Porga Ferenc a csütörtöki fórumon Fotó: a szerző felvétele

A fórum előtt tartott sajtótájékoztatón Süli János, az atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter arról beszélt, éppen Páriból jött, ahol a település sokat fejlődött. Ezt az tette lehetővé, hogy az elmúlt három évben 525 millió forint támogatást kaptak, ami, ha úgy vesszük, azt jelenti, hogy az ott élő ötszáz szavazásra jogosult lakos mindegyikére több mint egymillió forint jutott. Elmondta, ha a szavazáskor a következő évekre is bizalmat kapnak, folytatódik a települések gyarapodása.

Süli János a fórumon is válaszolt a sajtótájékoztatón feltett kérdésre, amely úgy szólt, mi a legfontosabb mondanivalója. Ez nem más, mint az, hogy szeretné, ha újra megkapná a következő négy évre, meg még további négy évre ő is és a KDNP is azt a bizalmat, amit a mostani ciklushoz megkaptak, mert akkor befejezhetnék a programot, amit megkezdtek, azaz folytatni a település gyarapítását.

Megköszönte azt a türelmet, amelyet a vírus okozta hátrányok elviselésekor tanúsítottak az emberek, s azt együttműködést, szorgalmat, amely eredményezte a tavalyi évi 7.1 százalékos gazdasági növekedést. Majd folytatta azzal, hogy Tamásiban van még bőven gond, így továbbra is feladatuk azok enyhítése. Említette az illegálisan odahozott hulladékot, amelynek elszállítását, már törvényes úton, ebben a hónapban meg kell kezdeni. Beszélt az iskolafejlesztésről, ez segíti a jövő generációjának szellemi gyarapodását. 

Ezt követően Rákay Philip kommunikációs és médiaszakember arról beszélt, mekkora az április harmadiki választás tétje. Ez pedig az, hogy megmarad-e hazánk annak, amilyen most. Hogy megmarad-e a magyarság a nyelvével, csodálatos kultúrájával, ezredévnyi múltjával, vagy hagyjuk, hogy föloldódjunk, hogy feloldjanak bennünket, egy ki tudja milyen, multikulturális olvasztótégelyben, s majd egy-két száz év múlva úgy tekintsenek ránk, hogy volt itt egy nép, amely egyszer csak eltűnt a semmibe.

Korszerű központ lett a romos épületből

A fejlődésről beszélt Porga Ferenc, Tamási polgármestere is. Többek között megemlítette, hogy az új közösségi épület, amelyben a választási gyűlést tartják, egy korábbi gyümölcs- és zöldségfelvásárló, majd tésztagyártó üzem romossá vált épületéből lett negyedmilliárd forint támogatással egy korszerű központ, a civil szervezetek központi bázisa, irodája, s a városi diákklubok otthona. 

A választási gyűlésen először Széles András, Tamási alpolgármestere felidézte a város elmúlt négy évét. A település ezalatt hétmilliárd forint fejlesztési, beruházási forráshoz jutott. Utak, terek, játszóterek épültek, javultak, Miklósváron egy látogatóközpont létesült, új bölcsődei szárnnyal megduplázták a férőhelyek számát, átadták a sportok házát, felújították a budai városrészt, javul a külterületeken a vízellátás. Kormányzati támogatással fejlődött az ipar is a városban. Nemrég – mondta – még jogosan a hátrányos helyzetű települések között volt Tamási, ma már csak papíron az, mert a városban mindenki, aki akar, talál munkahelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában