Avató

2022.03.24. 18:44

Új, többfunkciós sportcsarnokkal gazdagodott Györköny

Új, többfunkciós sportcsarnokot adtak át csütörtökön Györkönyben, a Német Nemzetiségi Általános Iskola szomszédságában, amellyel a település régi vágya válhatott valóra.

Fotó: Molnár Gyula

– Nincs fontosabb, mint a gyermekek hosszú távú fejlődésének feltételeit megteremtő beruházások – hangsúlyozta az eseményt követően Süli János miniszter. A térség országgyűlési képviselője kiemelte, a kormány támogat minden olyan célt, amely hozzájárul ahhoz, hogy kedvező körülmények miatt a fiatalok visszatérhessenek a kistelepülésekre. 

 

A gyerekek nyugodt körülmények között járjanak iskolába, a szülők jó minőségű utakon közlekedhessenek a munkába, a közeli, nagyobb településekre. Ettől válnak élhetővé, tudnak fejlődni az ilyen kis települések, mint Györköny. Süli János elmondta, a közeljövőben több hasonló fejlesztést terveznek környékbeli településeken.

– Györköny önkormányzata 2015 óta gyűjtött a sportcsarnok fejlesztésre, amelyre összejött százmillió forint. Időközben azonban jelentősen megnőttek az építőipari árak, ezért JETA támogatással 50 millióval, a Miniszterelnökségtől pedig további 46 milliós forrással sikerült kiegészíteni a keretet – mondta Braun Zoltán. Györköny polgármesterétől megtudtuk, a kosárlabdapálya méretű csarnokot több más sportlehetőségre, kézilabdázására, teremfocira, röplabdázásra és egyéb szabadidős tevékenységre is használják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában