Helyi közélet

2022.03.29. 16:20

Utak, vízvezetékek újulnak meg Pakson

A napokban elkészült az ivóvízvezeték és a szennyvízcsatorna kiépítése a Barackvirág utcában Pakson – adta hírül a TelePaks.

Tolnai Népújság

Fotó: Shutterstock

Leber Ferenc alpolgármester, a VII. számú választókerület képviselője szerint a fejlesztés során 72 méter ivóvíz-gerincvezeték és 62 méter szennyvízcsatorna épült, amelynek köszönhetően hét telek ivóvízellátása és szennyvízelvezetése oldódott meg. A beruházás nettó 10 és fél millió forintból valósult meg. 

Megoldódott a csapadékvíz-elvezetés a dunakömlődi temető területén, a Sánchegy utcán a felszíni vízelvezetést helyezték be a föld alá egy 45 méter hosszú új csapadékcsatornával. Mint írták, a kivitelezési munkákat a DC Dunakom Zrt. végezte, a projekt mintegy egymillió forintból valósult meg. 


Megújul a Gábor Áron, a Kálvária és a Kápolna utca bölcsőde előtti szakasza is Pakson. Az erről szóló szerződést Szabó Péter, Paks polgármestere és a kivitelező SÉD-GÉP Kft. ügyvezetője, Balassa Zoltán írta alá. A beruházás körülbelül 294 millió forintos kormányzati támogatásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában