Folytatódik a megkezdett munka

2022.04.19. 17:30

Átvette képviselői megbízását Süli János

Süli János, Tolna megye 3-as választókerület megválasztott országgyűlési képviselője átvette megbízólevelét dr. Bencsik Lajostól, az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elnökétől kedden a paksi városházán.

Ábrahám-Gazsó Rita

Süli János átvette megbízólevelét dr. Bencsik Lajostól, az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elnökétől

A választásra jogosult 58 863 főből 40 606-an járultak az urnákhoz, akik összesen 39 865 érvényes szavazatot adtak le az öt jelöltre. A választópolgárok 25 102 szavazattal, azaz az összes leadott voks csaknem 63 százalékával Süli Jánost támogatták – ismertette a szavazatok teljes feldolgozásának eredményét dr. Bencsik Lajos, aki ezt követően átadta a megválasztott országgyűlési képviselőnek a megbízólevelet.

– Az volt a cél, hogy a 2018-as választásokon kapott 58 százalékos eredményt felülmúlva sikerüljön elérni a 60 százalékot. Ezt a célkitűzést meg tudtuk valósítani, ami feltöltött bennünket – mondta az eredményről az eseményen Süli János, aki megerősítette a hírt, miszerint várhatóan május 3-án tartja alakuló ülését az új Országgyűlés, amelyet követően megalakul az új kormány és folytatódhat a munka.

A választókörzetben tervezett fejlesztésekről Süli János azt mondta, folytatódik a megkezdett munka. – Azon dolgozunk, hogy elkészüljön az atomerőmű, mind a négy blokk sikeresen üzemeljen. Tovább folytatódik majd a megkezdett térségfejlesztés is a Közép-Dunamenti Fejlesztési Tanács és programja segítségével, 2023 végére, legkésőbb 2024 elejére pedig befejeződik a hídépítés, amely összeköti majd Tolna megyét az Alfölddel. A kapcsolódó utakkal együtt ez nagyon komoly beruházás – hangsúlyozta. 

A napokban zárul a térségben tervezett, a Szekszárdnál, Kalocsánál és Dunaföldvárnál, a Dunán áthaladó hidakat megkerülő kerékpáros körök kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás. A társágfejlesztés részeként folytatódnak a mezőgazdaságot érintő technikai, szakképzési korszerűsítések is – tette hozzá Süli János.

A külföldi partnerek is a Paks 2 folytatása mellett állnak

A Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatban Süli János, Paks 2 fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter az eseményen elmondta, az uniós szankciók ellenére, amely nem érinti az atomenergetikai ágazatot, a Roszatom folytatja a munkát. Elismerte, hogy pénzügyi utalások tekintetében előfordulhatnak nehézségek, ennek ellenére az orosz atomenergetikai konszern, miként az amerikai, német és francia beszállítók is elkötelezettek a projekt mellett. Utóbbiakkal, mint jelezte, több megbeszélésen vannak túl, valamennyien a folytatás mellett állnak. Süli János ezt az eredményt előlegezte meg a General Electric képviselőivel folytatott tegnapi tárgyalásokkal kapcsolatosan is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában