Társulási ülés

2022.04.10. 07:00

Az összefogás erejét méltatta az újraválasztott képviselő

Támogatásokról döntöttek a Völgységi Önkormányzatok Társulásának településvezetői teveli tanácskozásukon, ahol Potápi Árpád János, a térség újraválasztott országgyűlési képviselője megköszönte a polgármesterek támogatását.

Vizin B.

Potápi Árpád János megköszönte a polgármesterek segítségét (A szerző felvétele)

A Völgységi Önkormányzatok Társulásának (VÖT) polgármesterei is gratuláltak Potápi Árpád Jánosnak az országgyűlési választásokon elért sikeréhez. Mindezt legutóbbi, Tevelen tartott tanácsülésükön tették meg, amelyen öt napirendi pontról tárgyaltak. 

Többek között arról döntöttek, hogy a tartalékkeret terhére 2,4 millió forinttal támogatják a térségben működő, a közművelődési pályázaton igényt benyújtott civil szervezeteket. Mindösszesen 28 pályázat érkezett a VÖT-höz, valamennyi kérelem esetében pozitívan határoztak. 

Filóné Ferencz Ibolya elnök, Bonyhád polgármesterének kezdeményezésére az „Összefogás” Közhasznú Alapítvány által fenntartott „Együtt 1másért” Nappali Intézmény számára is biztosítottak 500 ezer forint rendkívüli támogatást. Az elnök hozzátette, a fogyatékkal élő fiatalok nappali ellátását térségi szinten biztosító bonyhádi intézménynek az elmúlt időszakban megnövekedett a fűtési költsége, amelynek kiegyenlítésére plusz forrás szükséges. Köszönettel fogadta a VÖT polgármestereinek hozzáállását, hangsúlyozva, hogy az intézmény fontos feladatot vállalt fel létrejöttekor és azóta is.

– Hatalmas segítséget nyújtanak az érintett családoknak. A 24 férőhely kihasznált, sokan veszik igénybe a szolgáltatásukat – emelte ki Filóné Ferencz Ibolya, aki arra is emlékeztetett, hogy Bonyhád Város Önkormányzata is támogatja az intézmény működését éves szinten 2,5 millió forinttal.

A napirendi pontok végéhez érve átadta a szót Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárnak. A térség hetedik alkalommal megválasztott országgyűlési képviselője elsőként köszönetet mondott a társulás polgármestereinek, jegyzőinek, hogy munkájukkal segítették az elmúlt négy év minden eddiginél jobb eredményeinek elérését. Arról biztosította őket, hogy a továbbiakban is számíthatnak rá, mindent megtesz a választókerület fejlesztése érdekében.

– A választásokon elért kimagasló siker a településvezetők szerepvállalása nélkül sem jöhetett volna létre – vélekedett a politikus. Majd megjegyezte: 1998-tól parlamenti képviselő, de még nem tapasztalt akkora és olyan összefogást, segítséget, mint a legutóbbi kampányban. Ez a meggyőző felhatalmazás is arra sarkallja, hogy az eddigieknél is több munkával segítse a körzetében élő embereket, családokat, önkormányzatokat, vállalkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában