Hajdan

2022.04.05. 15:30

Champignon gomba termesztésbe kezdtek Szakcson

Összeállította: Szeri Árpád

A beregszászi járásból érkezett diákok és pedagógusok (Fotó: Bakó J.)

60 ÉVE Petőházi Gábor földművelésügyi miniszterhelyettes felavatta a Szekszárdi Állami Gazdaság szőlőoltványkészítő üzemét. „Az új üzemet a történelmi nevezetességű szekszárdi borvidék rekonstrukciója érdekében építették mintegy tizenötmillió forintos beruházási költséggel.” 

60 ÉVE a szakcsi Új Élet Tsz champignon gomba termesztésbe kezdett. „Úgy számítják, hogy negyedévenként 15 mázsa gombát értékesítenek. A megyében ez az első szövetkezeti gombatelep, ahonnan a nyár közepén már szállítani fogják az árut.” 

60 ÉVE „a szekszárdi I. számú általános iskola tanulói nagy sikerrel mutatták be Békefi: Feneketlen tó című négyfelvonásos daljátékát. Az előadás rendezője László Istvánné és ifj. Gerse József. Hasonló vállalkozásra még nem volt példa a megyében.” 

50 ÉVE „adták át Dunaföldvár lakosságának az új vízművet. A harmincegy kilométer hosszúságú csőrendszer szinte az egész községet behálózza, minden házhoz eljuttatva a vizet.” 

50 ÉVE „helyezték üzembe a Tolna megyei Közúti Igazgatóságának kismányoki keverőtelepén a második aszfaltkeverő gépet. A berendezés óránként 12 tonna útburkoló anyagot készít, melyet legnagyobb részt a 6-os út helyreállítási munkáinál használnak fel.” 

50 ÉVE Kővé vált ősvilág címmel nyílt meg Szekszárdon a Béri Balogh Ádám Múzeumban a megyei biológusnap első rendezvénye. Az őslénytani, paleontológiái kiállítás az egykori növény- és állatvilág maradványait, földünk élőlényeinek folyamatos fejlődését mutatta be. 

35 ÉVE Bonyhád várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából, honorálva a városért kifejtett, áldozatos munkájukat, Ettig László és dr. Kolta László vehetett át dísz­polgári címet Ezer Mihály tanácselnöktől. 

35 ÉVE megnyitotta kapuját Szekszárdon az otthonház, mely az állami gondozásból kikerülő fiatalok számára öt éven át, névleges lakbérért biztosított első lakhatási lehetőséget.  

35 éve a Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiója negyvenperces portréfilmet készített Szabadi Mihály Besenyei-díjas szekszárdi koreográfusról. A portréfilmben, amelyet Bükkösdi László rendezett, közreműködött a Bartina néptáncegyüttes. 

25 ÉVE „ünnepélyes keretek között avatták Bonyhádon a németség elűzetésének emléket állító szobrot, az Anyai fájdalmat, Ruppert János alkotását.” 

25 ÉVE az akkori 13. heti hatoslottó nyerőszámait Dombóváron, a művelődési házban sorsolták ki. A kihúzott nyerőszámok ezek voltak: 2, 9, 14, 20, 31, 35. A pótszám: 10. 

25 ÉVE megkezdődött Szekszárdon a Határtalan tantárgy­verseny, amely újabb magyarlakta területről érkező diákokkal bővült. Az erdélyi, felvidéki és délvidéki vendégekkel együtt első alkalommal érkeztek kárpátaljai gyerekek a minden évben nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában