Választás 2022

2022.04.07. 19:09

Két kifogásról tárgyalt a bizottság

Két kifogásról tárgyalt dr. Fekete Tamás elnökletével a Tolna megyei 1-es számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. Mindkét esetben azt állapították meg, hogy jogszabálysértés nem történt, így azokat érdemi vizsgálat nélkül elutasította a testület.

Sz. L.

Képünk illusztráció (Fotó: MW)

Fotó: Ádám János

Az egyik esetben egy házaspár ment szavazni, s kiderült, a választási névjegyzékben a férfi neve mellett már szerepelt aláírás, miszerint ő szavazott, s ezért nem kapott, a szabály szerint ugyanis nem kaphatott szavazólapot. Ő viszont állította, még nem szavazott. Azt, hogy miként történt az aláírás, már nem lehetett kideríteni, s mert szabálysértést nem tudtak megállapítani, elutasították a kifogást. 

Hasonló döntés született a másik ügyben is: Őcsényben a szavazatszámláló bizottság tagja egy választópolgártól a szabálynak megfelelően megkérdezte, hogy a népszavazásban is részt kíván-e venni. Ő nem értette a kérdést, ezért udvariasan elmagyarázták neki, azért kérdezték, mert a képviselőválasztással egy időben népszavazás is van. Kapott szavazólapokat, szavazott is, de mert úgy érezte, hogy a kérdéssel megtéveszthetik a szavazókat, kifogást emelt. A választási bizottság megállapította, nem történt szabálytalanság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában