Az ifjúságé lett a tér

2022.05.31. 19:10

Birtokba vették a pumptrack pályát Dombóváron

Hivatalos átadón vehették birtokba a sport szerelmesei Dombóváron, a Gyár utcában újonnan létesített pumpapályát.

V. Sz.

Az ifjúságé lett a tér (Fotó: V. Sz.)

Pintér Szilárd polgármester beszédében elmondta, fontosnak tartja, hogy a fiatalok megtalálják a számukra kedves időtöltés gyakorlásához alkalmas helyszínt. A most átadott közösségi tér az első olyan beruházás, amely a fiatalok tartalmas időtöltéséhez biztosít megfelelő terepet. A közeljövőben szintén pályázati forrásból több olyan fejlesztés  megvalósul a pálya mellett, amely a családok számára készül.

Pumpáló testmozgási technikával lehet haladni kerékpárral, gördeszkával, rollerrel (A szerző fotója)

Az extrém kerékpár pályán speciális, úgynevezett pumpáló testmozgási technikával lehet haladni kerékpárral, gördeszkával, rollerrel, és különböző nehézségű ugratások, figurák bemutatására is alkalmas. A fejlesztés az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, s a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szakmai segítségével az Országos Bringapark Programban valósul meg több, mint 28 millió forintból. 

A dombóvári önkormányzat közel 16 millió forint önerőt biztosított a költségvetéséből. Az avatáskor a szalagot a polgármesterrel együtt az iskolák képviseletében egy-egy diák vágta át, majd kezdetét vette a bringás, gördeszkás, rolleres bemutató. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában