A Város Napja

2022.05.30. 07:01

Fanatikusok a tolnai városnapi programon

– A színpadon a Balkan Fanatik, a színpad előtt a Tolna fanatik – konferálta fel Pilisi István műsorközlő szombat este a tolnai városnapja sztárfellépőjét.

Steinbach Zsolt

Valóban kellett némi fanatizmus ahhoz, hogy valaki a kellemesen meleg szoba, esetleg a tévében leadott BL-döntő helyett a zimankóra hajló – de szerencsére átmenetileg esőmentes – időben a tolnai Hősök terére meghirdetett városnapi fesztiválon igya a hideg sört. Ám aki mégis a szabadtéri bulit választotta, egyáltalán nem bánta meg, és az említett előzmények ellenére sokan voltak ilyenek. 

A Balkan Fanatik-koncert előtt azonban történt még egy s más a város napja másfél napos programján. Pénteken délután különleges helytörténeti kiállítás nyílt a MAG-Házban, jórészt eddig ismeretlen, üvegnegatívra készült, a két világháború közti Tolnát bemutató fotókból. Majd egy interaktív színházi előadás következett a Tandem Színháztól. 

Szombaton délelőtt a Lovardában ünnepi testületi ülésen adták át a városi elismeréseket. Idén a Tolna Városért kitüntető díjat Rózsa László vállalkozó, diakónus kapta, akinek nevéhez számos, sok tízmilliós jótékonysági felajánlás köthető. A Tolna Város Sportjáért kitüntetést Beregi Károly edzőnek és Krekó Györgynek, az Alta Ripa teremfoci-bajnokság szervezőjének adta át a polgármester. 

 Tolna Város Kiváló Közalkalmazottja elismerés birtokosa idén Bucher Andrea, a Tolnai Idősek Klubja vezetője és Györökné Ökrös Marianna mözsi tanító lett. A Tolna Város Kiváló Közszolgálati Tisztviselője címet Bucherné Mészáros Valériának ítélték oda. Az Év Tolnai Vállalkozója díjat Tantos Csaba (Édesem Cukrászda) érdemelte ki, míg az Év Tolnai Civil Szervezete kitüntetést a Tolna Megyei Szabadművelődési és Népfőiskolai Társaság vezetője, Tóth Györgyi vehette át. 

Délután a Hősök terén folytatódott a város napja változatos gyermekprogramokkal és helyi művészeti csoportok fellépésével. Bemutatót tartott a Mozduljunk Együtt Szekszárdért Egyesület (modern tánc), a tolnai zeneiskola kórusa és a Mözsi Szenior Örömtánc Csoport. 

Ezután a III. Rock&Fitness (fitneszedzés élő zenére) következett Müller Zsófia személyi edző és az Electric Soul közreműködésével. Az Electric Soul a fitnesz után önálló koncertet is adott a Balkan Fanatik előzenekaraként. A sztárfellépő műsora tovább emelte a hőmérsékletet a téren, zárásként a helyi Walking Mama csapata szórakoztatta a közönséget. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában