Háború

2022.05.11. 18:10

Félezernél is több menekültnek segített a katasztrófavédelem Tolnában

Félezernél is több ukrajnai menekültnek nyújtott segítséget a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – tájékoztatott Köves Péter, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

S. V.

Illusztráció: Shutterstock

Még mindig több ezer háború elől menekülő ember, köztük sok gyermek érkezik Ukrajnából Magyarországra. A katasztrófavédelem a társ- és karitatív szervezetekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat. Természetesen nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak elhelyezésében. Sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek segítségével kerülnek biztonságos helyre. Fontos szempont, hogy a családok együtt maradjanak.

Tolnában a Tolna Megyei Védelmi Bizottság irányítja a feladatok végrehajtását, az Ukrajnából érkező menekültek elhelyezésével és ellátásával kapcsolatos teendőket a katasztrófavédelem operatív törzsei koordinálják a nap 24 órájában.

A katasztrófavédelem a háború kitörése óta összesen 10 493 ember – közte 5699 gyermek és 3220 nő – esetében intézkedett hazánkban. Eddig tizenhárom megye volt érintett a menekülthelyzet kezelésében, ezek között van Tolna megye is. A megyében a múlt hét végéig tíz befogadóhelyen összesen 529 menekültet szállásoltak el a katasztrófavédelem segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában