Vizsga

2022.05.06. 18:11

Pénteken tartották a német nyelvi érettségit

F. E.

Az érettségiző diákok a vizsga után megbeszélték a feladatokat (Fotó: Máté Réka)

Fotó: Mate Reka

Péntek reggel 9 órakor kezdődtek meg országszerte a német nyelvi írásbeli érettségi vizsgák. Középszinten 977 helyszínen közel tizenkétezren, emelt szinten 90 helyszínen mintegy kettőezerhétszáz vizsgázó tett érettségi vizsgát. 

Középszinten az írásbeli időtartama száznyolcvan perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére hatvan, a második feladatlapra (nyelvhelyesség) harminc perc állt rendelkezésre. Egy negyed órás szünetet követően a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következett harminc percben, majd hatvan perc állt rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli teljes időtartama kettőszáznegyven perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam hetven, ötven, harminc és kilencven perc.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használhattak a diákok nyomtatott szótárt, erről a vizsgázónak kellett gondoskodnia (a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem volt használható). A vizsgatárgyból kétféle vizsgakövetelmény szerint lehetett vizsgát tenni, de a különböző vizsgakövetelmények szerint vizsgázók mindkét szinten ugyanazt az írásbeli feladatlapot oldották meg.

Andorka Gábor a Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium igazgatója elmondta, iskolájukban hatvanhárom diák középszinten, míg huszonnégy tanuló emeltszinten adott számot tudásáról a német nyelvi írásbeli érettségi vizsgákon. Az igazgató arról tájékoztatta lapunkat, hogy a vizsgák rendben lezajlottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában