Ünnepség

2022.05.04. 15:30

Tolna megyei tűzoltókat, katasztrófavédőket ismertek el Budapesten

Öt Tolna megyei tűzoltó részesült elismerésben kiemelkedő tevékenységéért a tűzoltónapi ünnepségen május 2-án, Budapesten.

TEOL

Fotó: Szőke Péter BM OKF

Május másodikán rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a katasztrófavédelem központi tűzoltónapi ünnepségét. A rendezvényen miniszteri és főigazgatói elismeréseket, valamint előléptetésről szóló dokumentumot vehettek át az arra érdemesek. A BM OKF épületében megtartott ünnepségen részt vett dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, műveleti, hatósági és gazdasági helyettese, illetve a szakmai szervezetek vezetői – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő ünnepi beszédében kifejtette, a tűzoltóság napja alkalmat ad arra, hogy az állampolgárok megismerhessék a tűzoltók életét, tevékenységét, és arra is, hogy jobban ráirányítsa a figyelmet az élet-, és vagyonbiztonságot fenyegető események megelőzésének lehetőségeire. Egyben megemlékezett azokról, akik életüket adták feladataik teljesítése során.

A köszöntőt és az ünnepi műsort követően az országos katasztrófavédelmi főigazgató a tűzoltóság, illetve utólagosan a polgári védelem napja alkalmából miniszteri, főigazgatói elismeréseket, előléptetéseket adott át.

Gasznerné Szabó Szilvia. Fotó: Szőke Péter BM OKF

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Gaszner Róbert tűzoltó alezredesnek, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnokának.

Szabó-Cseri Anikó. Fotó: Szőke Péter BM OKF

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Gasznerné Szabó Szilviát, a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ügykezelőjét és Szabó-Cseri Anikót, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előadóját.

Kiefaber Zoltán. Fotó: Szőke Péter BM OKF

A katasztrófavédelem területén, önkéntesen végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Pintér Sándor a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Kiefaber Zoltánnak, a Szekszárdi Kutató-mentő Egyesület egyik alapító tagjának, egyben gazdasági alelnökének.

Savanyu Norbert István. Fotó: Szőke Péter BM OKF

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként a Tűzoltóság Napja alkalmából soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Savanyu Norbert István tűzoltó századost, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában