Tamási Áron emlékév

2022.06.17. 19:10

A nagy székely íróra emlékeztek Dombóváron

A Kossuth-díjas székely író százhuszonöt éve született Farkaslakán. E jeles évforduló okán Tamási Áron emlékévet hirdetett a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

S. B. M.

Potápi Árpád János is részt vett az eseményen. (Fotó: Makovics K.)

Csütörtökön a Dombóvári Székely Kör előadássorozatot indított, melynek első állomásán, a dombóvári Földi István Könyvtárban Tamási Áron életével ismerkedhettek meg az érdeklődők Markovits Magdolna és dr. Nagy Miklós előadásában.

A nyitórendezvény vendége Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár volt, aki elmondta, hogy az emlékév során új kiadványokkal, tanulmánykötettel, folyóirat-emlékszámmal, valamint a hozzájuk kapcsolódó rendezvényekkel hívják fel a figyelmet Tamási Áron életművének egyetemes mondanivalójára.

– Bízunk benne, hogy az egész éven át tartó eseménysorozattal tisztelettel és méltóképpen emlékezünk az író örökségére – tette hozzá az államtitkár. A programsorozat következő pontja július 28-án csütörtökön lesz majd, ahol Kányádi Sándor életébe kaphatunk betekintést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában