Verseny

2022.06.12. 18:10

Dombóváron mérték össze tudásukat az önkéntes tűzoltók

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség június 11-én rendezte meg a megyei önkéntes tűzoltóversenyét Dombóváron, a Szuhay Sportcentrum pályáján.

TEOL

Különböző szerelési gyakorlatokban is összemérték felkészültségüket az önkéntes tűzoltók (Fotó: TMKI)

Szombaton Tolna megye tűzoltó egyesületeinek 18 csapata sorakozott fel a rajtvonalnál. A versenyt dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes nyitotta meg. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese az önkéntesség szerepének fontosságát hangsúlyozta, és örömének adott hangot, hogy az utóbbi napokban csúnyább arcát is megmutató időjárás lehetővé tette a rendezvény lebonyolítását. A közel kétszáz önkéntesnek sok sikert kívánt a versenyszámok teljesítéséhez – olvasható a TMKI közleményében.

A tűzoltóknak a mindennapi munkájuk során fontos a megfelelő erőnlét. A járványügyi veszélyhelyzetet követően szombaton ismételten összemérték a tudásukat. Ezekkel gondolatokkal köszöntötte a megjelenteket Gergelics István nyugállományú tűzoltó ezredes. A Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke örömét fejezte ki, hogy ismételten egy kötetlenebb formában találkozhattak az önkéntes tűzoltók és oszthatták meg tapasztalataikat egymással.

A rendezvény vendégei 1955-ös és 2012-es születésű tűzoltót is láthattak szaladni tömlőkkel a kezükben. A különböző látványos szerelési feladatok mellett természetesen a népszerű kismotorfecskendő-szerelés is szerepelt a versenyszámok között. A legfiatalabbak pedig a CTIF versenyszámban tették próbára erejüket és tudásukat.

Az eredményhirdetésnél Pintér Szilárd, Dombóvár polgármestere köszöntötte az versenyzőket, és nyújtotta át a többi díjátadóval közösen az elismeréseket, serlegeket. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is gratulál valamennyi, szabadidejét a tűzoltóhivatásnak szentelő versenyzőnek. Köszöni az eddigi munkájukat, sok erőt és jó egészséget kíván a hivatásos szervek munkáját támogató önkéntes tűzoltóknak.

Eredmények:

Gépjárműfecskendő kategória: 1. Dunaszentgyörgy ÖTE, 2. Bonyhád ÖTE, 3. Kurd ÖTE. 800 l/p kismotorfecskendő: 1. Cikádor Főnix (Bátaszék), 2. Nagymányok ÖTE, 3. Fadd ÖTE. Földalatti tűzcsap kategória, férfiak: 1. Tevel ÖTE, 2. Zomba ÖTE. Nők: 1. Tevel ÖTE. Földfeletti tűzcsap kategória: 1. Bonyhád ÖTE (lányok), 2. Nagymányok ÖTE (fiúk). CTIF kategória, lányok: 1. Letenye ÖTE, 2. Kurd ÖTE, 3. Gyönk ÖTE. Fiúk: 1. Cikádor Főnix, 2. Letenye ÖTE, 3. Kurd ÖTE. A vándorserleget a Dunaszentgyörgy ÖTE csapata nyerte el.

Fotó: Tolna MKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában