Hajdan

2022.06.14. 18:10

Gömbvillám döntött ki fákat Szekszárdon

Sz. Á.

A Holló együttes: Sili Károly, Ritter Péter és Kovács Gábor (Fotó: Ótos Réka)

60 ÉVE az ünnepi könyvhéten „mintegy huszonhatezer kötet talált gazdára megyénkben. Illyés Gyula: Ebéd a kastélyban című kötete, Pákolitz István új verseskötete, Tóth Árpád összes művei, Dante összes művei iránt volt a legnagyobb a kereslet.” 

60 ÉVE „Nagydorogon fizették ki a községben élért tizedik négyes találat nyereményét az OTP-fiók dolgozói. A szerencsés nyertes Széles Sándor, a Tanácsi Építőipari Vállalat dolgozója. Négyes találatára 55 000 forint nyereményt vett fel.” 

60 ÉVE „a szekszárdi vásár forgatagában mutatkozott be a lakosságnak az egyik, legújabb, közlekedésre oktató eszköz: a tranzisztoros hangerősítővel felszerelt rendőr.” 

50 ÉVE „az MSZMP Politikai Bizottsága jóváhagyta megyénk kérését: eszerint testvérmegyénk a szovjet Tambov megye. A testvérmegyéből kéttagú küldöttség érkezett Szekszárdra, a testvéri kapcsolatok felvétele, kialakítása érdekében.” 

50 ÉVE „szélviharral párosult felhőszakadás zúdult Szekszárdra. A megyei bíróság nyugati szárnya felől gömbvillám ereszkedett le a térre, és a barnás, több mint egy méter átmérőjű gömb kidöntötte az útjába eső fákat.” 

50 ÉVE villám csapott a kocsolai téesz majorjának egyik szalmakazlába. A helyi önkéntesek hiába kerestek vizet, nem volt sehol. A felázott földes út miatt a hivatásos tűzoltók késve érkeztek. A kazal leégett. 

35 ÉVE „a szekszárdi növénytermelési rendszer, a KSZE taggazdaságai részére az idei gabonaaratásig 98 Claas kombájnt hozat be. A hétfőről keddre virradó éjszakán az NSZK-ból egy különvonat hozott 32 kombájnt.” 

35 ÉVE „Bölcske felől már esős időben is könnyen megközelíthető lett Andráspuszta. Két kilométer hosszan betonút épült a MÉM, a KM és a megyei tanács pénzügyi támogatásával, mintegy 10 millió forint értékben.” 

35 ÉVE a TÁÉV vendégeként Szekszárdon tartózkodó Pekka Norilo, a finn Perusyhtyma Oy építőipari konszern exportosztály-vezetője úgy látta: nálunk „az új előregyártott elemekkel jól lakható épületeket lehet majd készíteni, de az utóbbi évek lakóépületei túldíszítettek, ami nagyon munkaigényes és az árat is túlzottan megemeli.” 

35 ÉVE „zárult a Dombó Expo ’97 Szakkiállítás és Vásár elnevezésű, harmadik alkalommal megrendezett gazdasági seregszemle, aminek a dombóvári szakmunkásképző intézet tornacsarnoka adott helyet. A négynapos rendezvényhez kulturális programok is kapcsolódtak, így néptáncegyüttesek bemutatkozása mellett a vásár vendégei tapsolhattak a József Attila Általános Iskola ugróköteleseinek nívós produkciójához, láthattak színpompás, látványos majorette felvonulást is.” 

25 ÉVE „zajlott le az a három és fél napos útelzárás, melyet a Szekszárdi Húsipari Rt. 250 dolgozója tartott fenn, miután hiába mentek a fizetésükért.” A dolgozók végül megkapták járandóságukat. 

25 ÉVE a szekszárdi Holló együttes nekifogott a Holló mesék című, tíz részes videofilm-sorozatnak. „A gyerekeknek szóló, egyenként tíz perces, ingyenes műsorokat az ország helyi televíziói mutatják be.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában