Faddi búcsú

2022.06.16. 09:30

Harangkoncert is volt a misén

Múlt hétvégén kulturális programokkal színesített búcsút rendeztek a Faddi Római Katolikus templomnál, amelyre nagy számban érkeztek helyi és környékbeli hívők egyaránt.

G. R.

Kéziharangok hangszerbemutatója (Fotó: Mártonfai D.)

A vasárnapi esemény kora reggel a tolnai, gerjeni, dunaszentgyörgyi, paksi zarándok testvérek fogadásával indult, tíz órától ünnepi szentmisével folytatódott a templom napja, amelyet Szpisják Péter Pál, a Móri Kapucinus Szentháromság templom igazgatója és Rostás Jenő István, a faddi apátplébános celebrált. Az ünnepi misén közreműködött a faddi Boróka Ének- és Néptánc Egyesület énekkara, valamint tolnai gimnazisták Szemerey Eszter vezetésével.

Ezt egy igazi különlegesség, hazánk egyik meghatározó harangegyüttesének, a Szironta Együttesnek a koncertje követte a templomban. A koncerten különleges hangszerek, úgynevezett kéziharangok szólaltak meg. Az együttes fontos küldetésének tekinti a harangok, mint hangszerek megismertetését, ezért ahogy már megszokhatták, a helyszínen hangszerbemutatót is tartottak. Az ünnepséget szeretetvendégség zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában