Nyárnyitogató

2022.06.03. 15:30

Jó, hogy újra találkoztak, bemutatták, ki mit tud

BM

A szervezet tagjai verseket, dalokat adtak elő (Beküldött kép)

Az Ért

Beküldött fotó

elmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezete a tagság kívánságára május tizenegyedikén a pandémia miatti kihagyást követően rendezte meg a Nyárnyitogató Ki mit tud-ot a szekszárdi Béla király téren, a székhelyükön – tájékoztatta lapunkat a szervezet. Nagyon várták az intézményekben és családban élő tagok egyaránt, hogy társaikkal újra találkozhassanak. A szereplésre is óriási lelkesedéssel készültek, hogy megmutathassák: ki mit tud.

Hét intézményből jelentkeztek a megmérettetésre, tizenhét szereplő készült hat kategóriában: vers, mesemondás, népdal, ének, hangszeres kísérettel ének, pop­sláger. A fellépők ügyesek voltak, igaz, kis lámpaláz érzékelhető volt fellépésük előtt és közben. Nagyon nehéz verseket, énekeket tanultak meg rövid idő alatt, melyeket szépen, komolyan, hangsúlyozva adtak elő. Egy gyógypedagógiai asszisztens, egy szülő és egy önérvényesítő fiatal alkotta háromtagú zsűri figyelte és értékelte a szereplőket. 

Minden fellépő névre szóló emléklapot kapott, mely sérült társaik rajzainak felhasználásával készült. Mindenki választhatott ajándéktárgyat magának. 
A zsűri értékelte a produkciókat, néhány kiemelkedőt külön megajándékozott. A szereplés és az értékelés után üdítővel, szendviccsel, süteménnyel vendégelték meg a résztvevőket. A süteményt egy szülő, a kókuszgolyót egy önérvényesítő és párja készítette. A megjelentek hazaindulás előtt még hosszasan beszélgettek, és kiderült, mindenki szeretné, hogy máskor is legyen hasonló rendezvény, amely ismét alkalmat teremt a találkozásra.

Az Értelmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezete idén június 14. és 20. között, Balatonlellén tartja életmód táborát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában