Együttműködési megállapodás

2022.06.09. 11:54

Legfontosabb a megelőzés

Egészségfejlesztési, egészségvédelmi, balesetmegelőzési feladatok megvalósítására és a két szervezet munkatársainak szakmai továbbképzésére kötött együttműködési megállapodást a Tolna Megyei Kormányhivatal és a Tolna Megyei Balassa János Kórház csütörtökön.

G. R.

Együttműködési megállapodást kötött a Tolna Megyei Kormányhivatal és a Tolna Megyei Balassa János Kórház (Fotó: M. D.)

A két intézmény az együttműködés révén hosszú távon a lakosság egészségtudatosságát erősítő tájékoztató, oktató tevékenységet, programokat, továbbá a betegségek korai felismerését célzó szűrővizsgálatokat tervez együtt végezni, hangzott el a megállapodás ünnepélyes aláírásán, amelyet a Tolna Megyei Kormányhivatal nevében dr. Lehőcz Regina főigazgató, a Balassa János Kórház nevében pedig dr. Németh Csaba főigazgató látott el kézjegyével.

– A megyei kórháznak korábban is kitűzött célja volt, hogy a gyógyítási tevékenység mellett az egészségmegőrzést is vezető szereplőként képviselje a megyében. Az, hogy korábban az egészségfejlesztési iroda létrejöhetett, már részben ezt az elkötelezettségünket jelezte, amely azóta is szép eredményekkel, sikerekkel működik – fogalmazott az eseményen dr. Németh Csaba. 

A megállapodást a Tolna Megyei Kormányhivatal nevében dr. Lehőcz Regina főigazgató, a Balassa János Kórház nevében pedig dr. Németh Csaba főigazgató látta el kézjegyével. (Fotó: M. D.)

A főigazgató a megye egészségügyéért felelős intézmény és az egészségügyi irányításáért felelős hivatal a megyében élők egészségéért érzett felelősségét érzi a mostani megállapodásban. – Továbbra is igyekszünk megtenni mindent a helyiek gyógyulásáért és azért, hogy minél kevesebb "gyógyítanivalónk" legyen, ha lehet, előzzük meg a betegségeket – tette hozzá.

Az együttműködés a kormányhivatal munkatársai részére szervezett egészségnapokkal indul, amelyeken a dolgozók alapvető vizsgálatokon, szűréseken, életmód-tájékoztatókon vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában