Trianonról emlékeztek meg a Perczelek városában

2022.06.03. 19:10

Már százkét év telt el

Trianoni megemlékezést tartottak a Vörösmarty téren a békediktátum 102. évfordulója alkalmából, a nemzeti összetartozás napjának előestéjén, pénteken.

Trianonról emlékeztek meg a Perczelek városában (Fotó: M. R.)

Fotó: Mate Reka

Szabó Tibor, a város alpolgármestere ünnepi beszédében kiemelte: eddigi hozzáállásunkon kell változtatnunk, ne a problémára fókuszáljunk. Eltelt több, mint száz év a szomorú esemény után, ami valóban megbocsájthatatlan, mégis ebből a nehéz helyzetből a legjobbat kell kihoznunk. – 2010 óta, amikor a magyar kormány a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította ezt a napot, ne a szétszakítottságra és arra gondoljunk, ami a trianoni emlékművekre írtak, hogy semmi sem tart örökké, hanem arra, hogy mi magyarok mind összetartozunk és örökké! 

Egy nemzet vagyunk, nincs határon túli ügy és anyaországi ügy, mert egy ügyünk van, a nemzeti ügy – mondta Szabó Tibor (Fotó: M. R.)

A gyermekeinknek azt kell átadnunk, hogy a határon túl élő magyarok is hozzánk tartoznak, ők a nemzettársaink. Egy nemzet vagyunk, nincs határon túli ügy és anyaországi ügy, mert egy ügyünk van, a nemzeti ügy – mondta el Szabó Tibor. A rendezvényen a Perczel Miklós Nemzetőr Bandérium működött közre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában