Élménybeszámoló

2022.06.30. 12:30

Berberek próbálták kirabolni Marokkóban a szekszárdi túramotorost

Négy bátor szekszárdi túramotoros járja mostanság Marokkó kietlen vidékeit. Az észak-afrikai országba a korábban lapunkban már bemutatott Kancsár J. Zsolt szervezett húsz napos expedíciót. Vele utazik párja, Bódis Mariann, valamint másik két vasparipa lovag, Béla és Milán is.

Sz. Á.

Kancsár J. Zsolt Marokkó szívében, a Dadès-szurdoknál. A vörös színű kanyonokat a Dadès folyó alakította ki (Beküldött kép)

Kétkerekű járgányaikkal olyan helyekre is eljutnak, ahova az autós turista soha. Ennek köszönhetően fantasztikus területeket, úttalan utakat motoroznak be úgy a hegyvidéken, mint a tengerparton vagy éppen a sivatag szélén. Szerdán a Magas-Atlasz hegység hágóján átkelve szó szerint elfogyott alóluk a szilárd burkolatú út és kénytelen voltak egy keskeny, sziklás, kavicsos meredélyen leereszkedni majd ott szinte lépésben tovább haladni. 

Ezt megelőzően azonban haditanácsot tartott a csapat. Milán egy kis időre magára hagyta motorját, s visszatérve nem akart hinni a szemének: azt nyugtázta, hogy a szinte a semmiből ott termő berber asszonyok és gyermekek éppen pakolják ki motorjának egyik oldal dobozát. Rájuk kiáltott amúgy magyarosan, erre az alkalmi hegyi rablók megijedtek és elkezdtek rohanni. Közben eldobálták az oldaldobozból kivett konzerveket és a serpenyőt. Majd, amilyen láthatatlanul jöttek, ugyanúgy el is tűntek a sziklák között. Azért néhány dolgot magukkal vittek, úgy mint két melegítős konzervet, négy csomag szotyolát, egy csokoládét és egy lepény kenyeret.

A szekszárdiak Marokkó expedíciójáról hazaérkezésük után adunk részletes összefoglalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában