Evangélikus családi nap

2022.06.19. 15:15

Szemre, fülre és szívre is hatott az Égi kémia

Evangélikus családi napon tartott előadást Czigány György és felesége, Simon Erika. A különleges rendezvényen a híres rádiós szerkesztő és költő vendégművészek segítségével emlékezett vissza életének fontos eseményeire.

B. M.

Evangélikus családi napon tartott előadást Czigány György és felesége, Simon Erika (Fotó: M. K.)

A most kilencven éves szerző hatvanhat éve került a Magyar Rádióhoz, majd a Magyar Televízióhoz. – Az irodalom már gyerekként jelen volt az életemben. Tizenöt éves voltam, amikor egy országos versenyen a novellámmal első helyezést értem el. Az akkori hercegpírmás, Mindszenty József a Gellért hegyen ünnepélyes keretek közepette adta át a díjat. Pályám során azóta is nagyon sok érdekes és kedves találkozást tett elém az élet – mondta bevezetőjében Czigány György.

Már akkor magával ragadta a magyar nyelv és irodalom. Mintegy harmincegy vers- és prózakötete jelent meg. A Ki nyer ma? Játék és muzsika tíz percben című műsorának ikonikus zenés szignálja is felcsendült. A fotókkal, versekkel és zenei betétekkel tűzdelt előadáson közreműködött Lozsányi Tamás orgonaművész, Kovács-Buzás Márta hegedűművész, a szekszárdi zeneiskola tanárai, valamint Lomb Éva és Szabó Győző, akik verset és prózát mondtak.

Simon Erika, a legendás rádiós szerkesztő felesége Szekszárdon született. Latin és történelem szakot végzett és ő maga is aktívan publikál. Írásait a Keresztény Élet és a Lyukasóra hetilapokban olvashatjuk. Az élménybeszámolóban többek között hallhatott a közönség Pilinszky János költőről, Ottlik Géza íróról és Nemes Nagy Ágnesről is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában