Paks

2022.06.18. 13:00

Tovább bővítik a kiégett üzemanyagok tárolóját

Tervezett ütemben folyik a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának (KKÁT) bővítése. A moduláris létesítmény most épülő 25–28. számú kamráiban már egy új, hatékonyabb, gazdaságosabb tárolási módot alkalmaznak.

TN

Megtartotta a szemlét a TEIT Ellenőrző Bizottság (Beküldött fotók)

– Befejeztük a vasbeton szerkezetek építését, Kecelen gyártják már a gépészeti elemeket – mondta el a részletekről Szokontor Balázs, az RHK Kft. beruházási igazgatója azon a bejáráson, amelyet a TEIT Ellenőrző Bizottság tartott néhány településvezetővel kiegészülve. Szokontor Balázs azt mondta, a terv szerint 2024 nyarára készül el az új egység, összhangban a Paksi Atomerőmű elvárásaival. Arra is kitért, hogy amennyiben sor kerül újabb üzemidő-hosszabbításra, arra is fel kell készülnie az RHK Kft.-nek. 

Szokontor Balázs beruházási igazgató a kép jobb szélén (Beküldött kép)

Az ellenőrző bizottság elnöke Baksa Ferenc, aki most vette át a stafétát a leköszönő faddi polgármestertől, Fülöp Jánostól, azt mondta, megnyugtató tapasztalni a biztonság iránti elkötelezettséget és az előrelátást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában